Αυξήθηκε οριακά η αξία συναλλαγών των ελληνικών ομολόγων τον Οκτώβριο
Η αξία των συναλλαγών ελληνικών κρατικών ομολόγων στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ) αυξήθηκε οριακά στα 52,64 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο από 52,45 δισ. ευρώ ένα μήνα νωρίτερα, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ).
28
Η αξία των συναλλαγών ελληνικών κρατικών ομολόγων στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ) αυξήθηκε οριακά στα 52,64 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο από 52,45 δισ. ευρώ ένα μήνα νωρίτερα, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ).
Η μέση ημερήσια αξία των συναλλαγών μειώθηκε σε 2,39 δισ. ευρώ από 2,50 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε σε ομολογιακούς τίτλους με εναπομένουσα διάρκεια 7 έως 10 έτη, οι οποίοι και απορρόφησαν 35,87 δισ. ευρώ, ή το 68% της συνολικής αξίας των συναλλαγών.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των συναλλαγών συγκέντρωσε το 10ετές ομόλογο αναφοράς καταγράφοντας συναλλαγές αξίας 23,7 δισ. ευρώ, ενώ δεύτερο σε δραστηριότητα ακολούθησε το 10ετές λήξεως 20.07.2015 με 8,1 δισ. ευρώ.
Οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων στην ΗΔΑΤ αυξήθηκαν τον Οκτώβριο.
Ειδικότερα, η απόδοση του 3τούς τίτλου αυξήθηκε κατά 16 μονάδες βάσης (bps) σε 3,82% στα τέλη Οκτωβρίου από 3,66% στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ οι αποδόσεις του 10ετούς και 30ετούς τίτλου αυξήθηκαν αντίστοιχα κατά 9 και 4 bps σε 4,05% και 4,29% από 3,97% και 4,25%.
Επιπλέον, η μέση μηνιαία διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού 10ετούς τίτλου αναφοράς υποχώρησε περαιτέρω σε 29 bps από 30 bps το Σεπτέμβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
- Μαρούσι: Τηλεφώνημα για βόμβα σε δημοσιογραφικό όμιλο
- Αμαρτωλός πρόεδρος ο Τραμπ – Δεν εγκρίνουν την βίαιη εξωτερική πολιτική του οι… καθολικοί ιερείς
- Πότε θα παίξει η Σάκκαρη κόντρα στην Αντρέεβα για τον δεύτερο γύρο του Australian Open
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442