Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Την απομάκρυνση Μιχαλόλια ζητά η Πανελλήνια Oμοσπονδία Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ

Την απομάκρυνση Μιχαλόλια ζητά η Πανελλήνια Oμοσπονδία Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ

Την άμεση απομάκρυνση του Παναγιώτη Μιχαλόλια από τα ΕΛΤΑ ζητά από την κυβέρνηση η Πανελλήνια Oμοσπονδία Εργαζομένων στα Ταχυδρομεία. Τη διαγραφή όλων ανεξαιρέτως των μελών της ΔΑΚΕ στον χώρο των ΕΛΤΑ αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της παράταξης.

43

Την άμεση απομάκρυνση του Παναγιώτη Μιχαλόλια από τα ΕΛΤΑ, τον οποίο καταγγέλλει ως επικεφαλής του «παραδιοικητικού» μηχανισμού, ζητά από την κυβέρνηση η Πανελλήνια Oμοσπονδία Εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, απειλώντας με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρει το Βήμα, η ομοσπονδία των εργαζομένων στα Ταχυδρομεία αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Επιτροπή για 24ωρη απεργία μετά τις 22 Oκτωβρίου και για επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε κάθαρση του παραδιοικητικού κυκλώματος στα ΕΛΤΑ.

Παράλληλα, η ομοσπονδία απέδωσε πολιτικές ευθύνες στον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη και προανήγγειλε την απομάκρυνση απ όλα τα συνδικαλιστικά όργανα του Θεμιστοκλή Κονταξή, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο με τον εκλιπόντα συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ.

«Δεν θα αφήσουμε την υπόθεση Γουρνιεζάκη να ξεχαστεί. Υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Oμοσπονδίας Φίλιππος Θωμάς.

Την ίδια ώρα, τη διαγραφή όλων ανεξαιρέτως των μελών της ΔΑΚΕ στον χώρο των ΕΛΤΑ και τη διάλυση των τμημάτων της συνδικαλιστικής παράταξης στον χώρο των ταχυδρομείων αποφάσισε αργά το βράδυ της Τρίτης η εκτελεστική επιτροπή της παράταξης.

Με ομόφωνη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής «κανένας είτε ως ομάδα είτε ως άτομο δεν θα έχει το δικαίωμα στον χώρο των ΕΛΤΑ να χρησιμοποιεί τον τίτλο της ΔΑΚΕ ούτε παράγωγό του». Πλέον δεν αναγνωρίζεται καμία ΔΑΚΕ στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο και η παράταξη θα προχωρήσει στην ανασυγκρότησή της από μηδενική βάση.

Όπως αποφασίστηκε, οι συνδικαλιστές που επιθυμούν -μετά τη διαγραφή τους- να επανεγγραφούν στην παράταξη θα πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση στα κεντρικά όργανα της ΔΑΚΕ, όπου θα εξετάζεται η συμμετοχή τους ή όχι «σε συμπεριφορές που αμαύρωσαν την παράταξη».

Επίσης, σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της παράταξης σημειώνει ότι «παρόμοιες πρωτοβουλίες θα ληφθούν άμεσα και για όσους άλλους εργασιακούς χώρους υπάρχουν τυχόν ανάλογα προβλήματα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο