Νεογέννητο βρέφος γλίτωσε από το θάνατο χάρη σε μια… γάτα
Λένε πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αλλά ίσως και οι γάτες δεν πάνε πίσω... Αυτό θα έλεγε, αν μιλούσε, ένα βρέφος στην Κολωνία, που εγκαταλείφθηκε, νύχτα και με δριμύ ψύχος, από τη μητέρα του, αλλά σώθηκε χάρη σε μια γάτα.
Λένε πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αλλά φαίνεται ότι και οι γάτες δεν πάνε πίσω… Αυτό θα έλεγε ίσως, αν μπορούσε να μιλήσει, ένα νεογέννητο βρέφος στην Κολωνία, του οποίου η ζωή σώθηκε, όταν μια γάτα στάθηκε δίπλα του και νιαούρισε τόσο δυνατά, βοηθώντας στον εντοπισμό του.
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η μητέρα του νεογέννητου βρέφους το εγκατέλειψε, μέσα στη νύχτα και με τη θερμοκρασία κάτω από το μηδέν, στην είσοδο ενός σπιτιού της γερμανικής πόλης.
Τη ζωή του μωρού, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφριάς μορφής υποθερμία, έσωσε μια γάτα, η οποία στάθηκε πλάι του και νιαούρισε τόσο δυνατά, που κατάφερε να ξυπνήσει τους ενοίκους, οι οποίοι στη συνέχεια περιμάζεψαν το βρέφος.
«Η γάτα είναι ήρωας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κολωνίας, Ούβε Μπάιερ. «Το δυνατό της νιαούρισμα έκανε τον ιδιοκτήτη να παραξενευτεί και έσωσε το μωρό από την υποθερμία, που θα το σκότωνε. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού άνοιξε την πόρτα για να δει για ποιό λόγο η γάτα έκανε τόσο θόρυβο και βρήκε το νεογέννητο».
Το περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης, όταν το θερμόμετρο είχε πέσει κάτω από το μηδέν. Ο αστυνομικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η μητέρα του βρέφους παραμένει άγνωστη, το ίδιο και η τύχη της.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.