Έφεση εισαγγελέα κατά αθωωτικής απόφασης για ειδικό φρουρό στην υπόθεση Μαραγκάκη
Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Χανίων, σύμφωνα με την οποία ειδικός φρουρός κρίθηκε με ψήφους 5-2 αθώος για τον θάνατο του Ηρακλή Μαραγκάκη στην Κρήτη, άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Κρήτης Γ.Μπόμπολης.
27
Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Χανίων, σύμφωνα με την οποία ο ειδικός φρουρός Θωμάς Γκούτζας, κρίθηκε με ψήφους 5-2 αθώος, για τον θάνατο του Ηρακλή Μαραγκάκη κατά την διάρκεια μπλόκου της αστυνομίας στις Γωνιές Μαλεβυζίου, άσκησε, ο εισαγγελέας Εφετών Κρήτης Γεώργιος Μπόμπολης.
Ο 32χρονος ειδικός φρουρός από την Κατερίνη Πιερίας κρίθηκε από το δικαστήριο αθώος για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του Ηρακλή Μαραγκάκη και δικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή για παράνομη χρήση όπλου.
Στο μοιραίο μπλόκο του ΤΑΕ Ρεθύμνου το Δεκέμβρη του 2003 έξω από το χωριό Γωνιές στη διάρκεια του οποίου έχασε τη ζωή του ο άτυχος 22χρονος, ο Θωμάς Γκούτζας ήταν μεταξύ των τριών που πυροβόλησαν κατά του αυτοκινήτου.
Η δίκη των τριών αστυνομικών στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Χανίων κράτησε πέντε ημέρες. Η απόφαση που εκδόθηκε στις 17 Μαρτίου ήταν καταδικαστική για τον αρχιφύλακα Γιώργο Δημητρακάκη από το Ρέθυμνο ο οποίος κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχος της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του Μαραγκάκη και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και ποινή κάθειρξης 13 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοχρησία.
Ο Νίκος Μακρυποδάκης, ειδικός φρουρός από το Ρέθυμνο, αθωώθηκε παμψηφεί, όπως και ο Θωμάς Γκούτζας αλλά με ψήφους 5-2.
Ο συνήγορος του Γκούτζα, Θρασύβουλος Κονταξής, χαρακτήρισε αναιτιολόγητη την έφεση του εισαγγελέα εφετών, επισήμανε όμως πώς θα περιμένει το σκεπτικό της απόφασης του για να τοποθετηθεί επίσημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αναβαθμίζεται το Περιφερειακό Ιατρείο Παλαιόχωρας
- Από το Beetlejuice στο The Studio: H Κάθριν Ο’Χάρα έκανε την κωμωδία σοβαρή υπόθεση
- Σαμαράς: Σε καιρούς κρίσης ο πατριωτισμός ενώνει – Μήνυμα από την Καλαμάτα παρουσία Καραμανλή
- O περίφημος αστρικός χάρτης του Ίππαρχου είχε σβηστεί από την ιστορία – Τώρα ξανάρχεται στο φως
- Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί τη συνταγματοποίηση των ολέθριων επιλογών της
- Κοινωνική παρέμβαση του Δήμου Περάματος για την ενίσχυση οικογενειών σε ανάγκη
- Ιράν: «Δεν έχουμε λάβει τελεσίγραφο από τις ΗΠΑ» – Η Τεχεράνη κάλεσε τους ευρωπαίους πρέσβεις για εξηγήσεις
- Αντίστροφη μέτρηση στη Μέση Ανατολή; Ο Τραμπ ετοιμάζει γρήγορα τις αεράμυνες του Ισραήλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442