Ο αμερικανικός τρόπος διατροφής υπεύθυνος για τα περιττά κιλά των Ευρωπαίων
Ουάσιγκτον: Η αύξηση του σωματικού βάρους που παρατηρείται μεταξύ των Ευρωπαίων έχει συσχετιστεί με την κατανάλωση τροφών αμερικανικής προέλευσης, όπως πίτσα, αναψυκτικά και χάμπουργκερ, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.
Ουάσιγκτον: Η αύξηση του σωματικού βάρους που παρατηρείται μεταξύ των Ευρωπαίων έχει συσχετιστεί με την κατανάλωση τροφών αμερικανικής προέλευσης, όπως πίτσα, αναψυκτικά και χάμπουργκερ, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.
Ομάδα ερευνητών μελέτησε την επίδραση των αναψυκτικών και άλλων προϊόντων ταχείας εστίασης σε δείγμα 7.000 μεσηλίκων, μορφωμένων Ισπανών ανδρών και γυναικών.
Επί δυο χρόνια οι επιστήμονες συνέλεγαν ερωτηματολόγια σχετικά με την συνολική καθημερινή πρόσληψη θερμίδων, τη συχνότητα κατανάλωσης πολλαπλών διατροφικών αντικειμένων και αλκοόλ, το κάπνισμα, τη σωματική δραστηριότητα και άλλες μεταβλητές του τρόπους ζωής.
Περίπου τα μισά άτομα πήραν βάρος κατά τη διάρκεια της μελέτης. Επίσης παρατηρήθηκε σημαντική αλλά πιο αδύναμη συσχέτιση μεταξύ πρόσληψης βάρους και κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και χυμών φρούτων με προσθήκη γλυκαντικών ουσιών.
«Κατά τη διάρκεια της έρευνας παρατηρήσαμε ότι 49,5% του δείγματος παρουσίασε κάποια αύξηση στο σωματικό βάρος», υπογραμμίζεται στη μελέτη.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι τα γεύματα ταχείας εστίασης είναι γενικά ελεύθερα φυτικών ινών και οι καταναλωτές τελικά χάνουν τα οφέλη που προκύπτουν από την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή.
health.in.gr
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442