Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής θεσμοθετεί το υπουργείο Παιδείας
Μετά το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας έρχεται και το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής. Με κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών δημιουργείται σύστημα πιστοποίησης όλων των φορέων που χορηγούν ανάλογα πιστοποιητικά υπό τον ΟΕΕΚ.
30
Μετά το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας έρχεται και το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής. Με κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών δημιουργείται σύστημα πιστοποίησης όλων των φορέων που χορηγούν σήμερα τέτοια πιστοποιητικά υπό τον ΟΕΕΚ.
Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Παρασκευής, σε πρώτη φάση τα δύο υπουργεία ανακοίνωσαν τη λειτουργία συστήματος πιστοποίησης της γνώσης υπολογιστών που θα γίνεται δεκτό ως πρόσθετο προσόν για την πρόσληψη κάθε ενδιαφερομένου στο Δημόσιο.
O νέος θεσμός θα ενεργοποιηθεί μέσω του Oργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (OΕΕΚ), ο οποίος θα ελέγχει και θα πιστοποιεί όλους τους ιδιωτικούς φορείς που παρέχουν αντίστοιχα πιστοποιητικά.
Παράλληλα θα ομογενοποιήσει και τις εξετάσεις που οργανώνονται από τους φορείς αυτούς για τους σπουδαστές τους, οι οποίες στο εξής θα γίνονται με «ηλεκτρονικό» τρόπο και αυτοματοποιημένο σύστημα διόρθωσης.
«Τελικός στόχος μας είναι να μπορούν κάποτε τα παιδιά, τελειώνοντας το Λύκειο,να έχουν πιστοποιηθεί και στην Πληροφορική και στη γλώσσα, την ξένη γλώσσα» δήλωσε η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος διευκρίνισε ότι ο OΕΕΚ θα επιβλέπει τους φορείς που δίνουν αντίστοιχα πιστοποιητικά ως προς το εάν έχουν τα προσόντα να πάρουν την πιστοποίηση, τι διαδικασίες πρέπει να οργανώσουν και αν τηρούν τις διαδικασίες αυτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Πάμε μια βόλτα;»: Τι θα δούμε στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη στο MEGA
- Classic Rock: Το μεγάλο αφιέρωμα για τους Rolling Stones έρχεται την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Int.: Έρχεται αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- ΑΕΚ – Μπανταλόνα: Ώρα υπέρβασης και πρόκρισης για την Ένωση
- Πυρ ομαδόν κατά της πρότασης για δόμηση σε περιοχές Natura
- Ο Κάνιε Γουέστ κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου και στη Γαλλία
- Τα ενοίκια «καίνε» το πορτοφόλι των νοικοκυριών – Αποκαλυπτική μελέτη
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο νεαροί που εκβίαζαν φίλο τους για χρήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442