Αδηλη η τύχη της Ελλάδας αν χάσει τη μάχη της περιφέρειας, διαμηνύει ο Κ.Παπούλιας
Επίτιμος δημότης της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας ανακηρύχθηκε την Πέμπτη ο Κάρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα για την περιφέρεια, τονίζοντας ότι «αν χάσει η Ελλάδα τη μάχη της περιφέρειας, τότε η τύχη της θα είναι άδηλη».
71
Επίτιμος δημότης της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας ανακηρύχθηκε την Πέμπτη ο Κάρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα για την περιφέρεια, τονίζοντας ότι «αν χάσει η Ελλάδα τη μάχη της περιφέρειας, τότε η τύχη της θα είναι άδηλη».
«Αυτός ο τόπος χρειάζεται και έχει ανάγκη από τη δική μας αγάπη, από τη δική μας στήριξη. Και είναι χρέος δικό μου να μην ξεχάσω ποτέ αυτές τις πατρίδες που κράτησαν την Ελλάδα. Και όπως λέω και το επαναλαμβάνω, η περιφέρεια δίνει μια μεγάλη μάχη και, αν χάσει η Ελλάδα τη μάχη της περιφέρειας, τότε η τύχη της θα είναι άδηλη» είπε χαρακτηριστικά.
Τιμώντας με την παρουσία του τις εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Παραμυθιάς για τους εκτελεσθέντες από τα ναζιστικά στρατεύματα 49 προκρίτους της περιοχής στις 29 Σεπτεμβρίου 1943, ο κ. Παπούλιας σημείωσε επίσης: «Έχω ιστορικό χρέος να διαχωρίσω τη χιτλερική Γερμανία, υπεύθυνη για όλες αυτές τις βαρβαρότητες, από τη σημερινή δημοκρατική Γερμανία, που θλίβεται και αυτή μαζί μας και δεν μπορεί να απαντήσει στο γιατί αυτή η βαρβαρότητα, γιατί αυτά τα απάνθρωπα και παρανοϊκά εγκλήματα».
Στη συνέχεια, στο μνημείο πεσόντων, ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε ομιλία από τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτη Πάσχο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο και, σε σύντομη ομιλία του, επισήμανε ότι «υπάρχουν πτυχές από το παρελθόν, που, όταν ακολουθούμε τα αχνάρια τους, στεκόμαστε άφωνοι μπροστά στο μέγεθος της τραγικότητάς τους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 300 drones και πυραύλους προς την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Οργή και προβληματισμός στη ΝΔ για τον Μακάριο Λαζαρίδη – Αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις Μητσοτάκη
- Το καλύτερο για τον σκύλο μας είναι να είμαστε συνεχώς «αγκαζέ» – Σωστά;
- Η Ευρώπη υψώνει «τείχος» στον χάλυβα
- Εκλογές στο Περού: Καταγγελίες για νοθεία ανεβάζουν την ένταση
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Έχασα τον άγγελό μου – Το παιδί μου το παγίδευσαν»
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Είναι κατάκοιτη και δεν γνωρίζει για τον θάνατο του συντρόφου της
- Η προκλητική κίνηση του Σιμεόνε στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα: «Ώρα για ύπνο» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442