Τοξικό φυτοπλαγκτόν δηλητηριάζει κολυμβητές κοντά στη Γένοβα
Οι ιταλικές Αρχές απέκλεισαν την Τρίτη μια παραλία κοντά στη Γένοβα σε μήκος έξι χιλιομέτρων, καθώς μικροσκοπικά φύκη που συσσωρεύτηκαν στη θάλασσα έστειλαν δεκάδες λουόμενους στο νοσομοκείο.
36
Οι ιταλικές Αρχές απέκλεισαν την Τρίτη μια παραλία κοντά στη Γένοβα σε μήκος έξι χιλιομέτρων, καθώς μικροσκοπικά φύκη που συσσωρεύτηκαν στη θάλασσα έστειλαν δεκάδες λουόμενους στο νοσομοκείο.
Όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο Reuters, περίπου 80 άτομα χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη την Κυριακή και τη Δευτέρα, λόγω επαφής με τον τοξικό οργανισμό, το δινομαστιγωτό Ostreopsis ovata, που απαντάται συνήθως στους τροπικούς. Τα συμπτώματα που παρουσίασαν ήταν πυρετός, ναυτία και κρίσεις βήχα.
«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια τόσο υψηλή συγκέντρωση αυτού του φύκους στη Λιγουρία» σχολίασε ο Φεντερίκο Γκράσο της τοπικής υπηρεσίας περιβαλλοντικής προστασίας.
«Το τελευταίο διάστημα η θερμοκρασία είναι υψηλή και η θάλασσα πολύ ήρεμη, παράγοντες που πιθανότατα ενθάρρυναν το φαινόμενο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία «Deborah» – Ποια θα είναι η πιο δύσκολη μέρα
- ΗΠΑ: Με απειλές σε Ιράν και χώρες του ΝΑΤΟ ξεκίνησε την ημέρα του ο Τραμπ
- Ο Ράιαν Γκόσλινγκ θέλει να φέρει τον κόσμο πίσω στις σκοτεινές αίθουσες
- Sold out το Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης (pic)
- Η Αθήνα στην συζήτηση για την διαμόρφωση της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την καταπολέμηση της φτώχειας
- Το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

