Διαδικτυακή ισοπαλία στην αγορά διακομιστών Windows και Linux
Τα έσοδα στην αγορά διακομιστών που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Windows ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους διακομιστές Unix στο πρώτο τρίμηνο του 2005, ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών αγοράς IDC. Η αγορά διακομιστών αυξήθηκε κατά 5,3% στα 12,1 δισ. δολάρια.
36
Τα έσοδα στην αγορά διακομιστών που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Windows ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους διακομιστές Unix στο πρώτο τρίμηνο του 2005, ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών αγοράς IDC. Η αγορά διακομιστών αυξήθηκε κατά 5,3% στα 12,1 δισ. δολάρια.
Όπως αναφέρει το Reuters, αριθμός των διακομιστών Windows που διατέθηκα αυξήθηκαν κατά 10,7%, με έσοδα 4,2 δισ. δολάρια, ενώ στο ίδιο διάστημα οι πωλήσεις μονάδων Unix αυξήθηκαν κατά 5%, με έσοδα επίσης 4,2 δισ. δολάρια.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα συνολικά έσοδα στην αγορά διακομιστών σημείωσαν άνοδο για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο, μια τάση που σύμφωνα με την IDC δείχνει την προθυμία των εταιρειών να επενδύσουν σε νέες υπολογιστές που φιλοξενούν ιστοσελίδες του Διαδικτύου.
Πρώτη σε έσοδα από πωλήσεις διακομιστών παραμένει η IBM, η οποία κατέχει το 28,3% της αγοράς, ωστόσο η HP, σήμερα στη δεύτερη θέση, μείωσε τη διαφορά και έφτασε σε στατιστική ισοπαλία με μερίδιο στην αγορά 27,6%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταξιούχοι: Τα 4+1 νέα μέτρα ενίσχυσης
- Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ως ο Τζέιμς Μποντ της Ρωσίας; – Πώς ο δυτικός κινηματογράφος αναπαράγει τον μύθο του Κρεμλίνου
- Τι κρύβεται πίσω από την απιστία;
- ΕΝΦΙΑ: Τα 18+1 μυστικά για να «κλειδώσετε» έκπτωση έως 20%
- «Πόσο χρεώνει το ΑΦΜ;» – Πρόσωπα από διαλόγους του ΟΠΕΚΕΠΕ τοποθετήθηκαν ξανά σε θέσεις ευθύνης
- Πώς θα ειναι η αγορά εργασίας σε Ελλάδα και ΕΕ το 2040; Τρεις εμπειρογνώμονες απαντούν στο in





