Καθυστέρηση στην ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων καταγράφει η ΕΕΤΤ
Στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην Ελλάδα όσον αφορά την προώθηση των «γρήγορων» ευρυζωνικών συνδέσεων για το Διαδίκτυο αναφέρθηκαν οι ομιλητές σε ημερίδα που οργάνωσε τη Δευτέρα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
36
Στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην Ελλάδα γόσον αφορά την προώθηση των «γρήγορων» ευρυζωνικών συνδέσεων για το Διαδίκτυο αναφέρθηκαν οι ομιλητές σε ημερίδα που οργάνωσε τη Δευτέρα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με θέμα «Από τις τηλεπικοινωνίες στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες».
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμμανουήλ Γιακουμάκης, αναφερόμενος στη διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων, η Ελλάδα έχει εθνικό δείκτη 0,3%, ενώ ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 8%.
«Αν αριστεύσαμε στο γυμνάσιο, τώρα πρέπει να διακριθούμε στο λύκειο», είπε χαρακτηριστικά ο κ Γιακουμάκης, σχολιάζοντας τη διαδικασία μετάβασης από τις τηλεπικοινωνίες στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.
Νομοσχέδιο για τις επικοινωνίες
Στην ημερίδα μίλησε και ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Αναστάσιος Νεράντζης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της ορθολογικής λειτουργίας του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τη συμπόρευσή μας με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Ο υφυπουργός τόνισε ότι το νέο Ευρωπαϊκό Κανονιστικό Πλαίσιο για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, μαζί με άλλες θεσμικές παρεμβάσεις, περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου «περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών», η επεξεργασία του οποίου ήδη έχει περατωθεί.
Στο νόμο αυτό ρυθμίζονται θέματα όπως τα δικαιώματα διέλευσης, η συνεγκατάσταση, η εξάλειψη της γραφειοκρατίας, η επιτάχυνση της διαδικασίας εκδικάσεως και εκδόσεως αποφάσεως σε προσφυγές κατά αποφάσεων της ρυθμιστικής αρχής κλπ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ακτινολόγοι προειδοποιούν για πιθανές απάτες με deepfake ακτινογραφίες
- «Δεν καταλάβαμε ότι τον μαχαίρωσε» – Πώς περιγράφει τη δολοφονία του Κλεομένη ο 19χρονος που ήταν μαζί του
- Λήμνος: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι του Μούδρου – Νεκρός ο 67χρονος οδηγός
- Παναθηναϊκός: Η διάγνωση για τον τραυματισμό του Ρογκαβόπουλου – Ποια παιχνίδια θα χάσει
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ – Κάηκε ολοσχερώς
- Αλεξάντερ Κλούγκε: Πέθανε ο σκηνοθέτης που άλλαξε το γερμανικό σινεμά


