Στις αρχές του 2006 η ευρωπαϊκή δικτυακή κατάληξη .eu
O διαδικτυακός τομέας .eu, ο οποίος προορίζεται για επιχειρήσεις και ιδιώτες που θέλουν να δώσουν ευρωπαϊκή διάσταση στις δραστηριότητές τους, εγκρίθηκε από την Διαδικτυακή Εταιρεία Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης και θα αρχίσει να χρησιμοποιείται το 2006.
36
O διαδικτυακός τομέας .eu, ο οποίος προορίζεται για επιχειρήσεις και ιδιώτες που θέλουν να δώσουν ευρωπαϊκή διάσταση στις δραστηριότητές τους, εγκρίθηκε από την Διαδικτυακή Εταιρεία Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης (ICANN) και θα μπορούσε να αρχίσει να χρησιμοποιείται από τις αρχές του 2006.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ιδέα για την κατάληξη .eu συζητήθηκε πρώτη φορά το 1997, με στόχο την προώθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου στην αγορά της ΕΕ. Το πράσινο φως δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Απρίλιο του 2002.
Αρμόδια για την έγκριση του νέου τομέα είναι η ICANN, μια μη κερδοσκοπική αμερικανική οργάνωση που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των ΗΠΑ για να διαχειρίζεται τις διευθύνσεις του Διαδικτύου. Η ICANN, με τη σειρά της, πουλά σε άλλες εταιρείες το δικαίωμα διαχείρισης συγκεκριμένων τομέων. Η Κομισιόν όρισε αρμόδιο διαχειριστή του μητρώου .eu την βελγική EURid.
Η EURid ανακοίνωσε από το δικτυακό της τόπο ότι φέτος τον Μάιο θα δημοσιεύεσει λίστα των γραφείων που θα μπορούν να καταχωρούν ονόματα .eu για λογαριασμό των πελατών τους.
Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του .eu αναμένονται πάνω από ένα εκατομμύριο εγγραφές. Ο ανταγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένος για ορισμένες προφανείς διευθύνσεις, όπως television.eu, media.eu, press.eu. business.eu και sex.eu.
Τέτοιου είδους διευθύνσεις μπορούν να μεταπωληθούν για τεράστια ποσά. Για παράδειγμα η διεύθυνση sex.com, με κόστος καταχώρισης μόλις 50 δολάρια το χρόνο, αξίζει σήμερα περίπου δέκα εκατομμύρια δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοντά στην επιστροφή του στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
- Σοφές συμβουλές για να έχουμε θριαμβευτική επιτυχία στην εκπαίδευση του σκύλου μας
- Mια γενιά που δεν φοβάται να διακόψει κάθε επαφή – Το οικογενειακό δράμα των Μπέκαμ με τον γιο τους Μπρούκλιν οδηγεί σε συμπεράσματα
- ΑΑΔΕ: Τα νέα «όπλα» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής – Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες
- Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 25 Ιανουαρίου – Το ωράριο λειτουργίας
- Τι συμβαίνει με τον Γκριεζμάν στην Ατλέτικο – Γιατί θα μείνει εκτός δράσης

