Τη διατήρηση του Επικουρικού Ταμείου ζητούν οι εργαζόμενοι της Εμπορικής Τράπεζας
Με έναν απαράβατο όρο, να παραμείνει το Επικουρικό ως αυτόνομο ταμείο, προσέρχεται ο σύλλογος των εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας στη συνάντηση με τον Γ.Προβόπουλο. «Αιτία πολέμου» τυχόν υπαγωγή στο ΙΚΑ/ΕΤΕΑΜ, τονίζουν.
Με έναν απαράβατο όρο, να παραμείνει το Επικουρικό ως αυτόνομο ταμείο, προσέρχεται ο σύλλογος των εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας στη συνάντηση με τον Γ.Προβόπουλο.
Στη συνάντηση με τον Γ.Προβόπουλο, τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ.Κωνσταντινόπουλος φέρεται διατεθειμένος να καθήσει στο τραπέζι του διαλόγου με «ανοικτό» το θέμα των χρόνων εργασίας για συνταξιοδότηση προκειμένου να διασωθεί το Επικουρικό ταμείο και να ξεκινήσει η διαδικασία ανάπτυξης της τράπεζας.
«Τυχόν εμμονή της εργοδοσίας στην υπαγωγή των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ/ΕΤΕΑΜ θα θεωρηθεί αιτία πολέμου και δεν υπάρχει περιθώριο διαλόγου, παρά μόνον σκληρών απεργιακών αγώνων» ξεκαθαρίζει στην Ελευθεροτυπία ο κ. Κωνσταντινόπουλος.
Στο μεταξύ, για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση της ΓΣΕΕ με την ΟΤΟΕ και τον Σύλλογο της Εμπορικής για τον συντονισμό των κινητοποιήσεων στο βαθμό που η συνδικαλιστική ηγεσία εκτιμά ότι «η Εμπορική αποτελεί τον πιλότο για γενικευμένες αλλαγές στο ασφαλιστικό και μάλιστα με αποστασιοποίηση της κυβέρνησης».
Ως προς το οικονομικό σκέλος της υπαγωγής στο ΙΚΑ/ΕΤΕΑΜ, το αναλογιστικό έλλειμμα υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ (αν και δεν υπάρχει αξιόπιστη μελέτη), με την τράπεζα να εμφανίζεται διατεθειμένη να διαθέσει 250 εκατ. ευρώ, αλλά τον Γ.Αλογοσκούφηνα μην έχει συναινέσει στη διάθεση ενός αντίστοιχου ποσού.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.