Εντείνονται οι έλεγχοι της BSA κατά της πειρατείας λογισμικού στην Ελλάδα
Η Business Software Alliance ανακοίνωσε ότι εντείνει τις προσπάθειες στην Ελλάδα για τη διασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών λογισμικού. Οι εκτιμήσεις για την αξία των πειρατικών προϊόντων που έχουν εντοπιστεί ξεπερνούν τα 750.000 ευρώ.
36
Η Business Software Alliance ανακοίνωσε ότι εντείνει τις προσπάθειες στην Ελλάδα για τη διασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών λογισμικού. Οι εκτιμήσεις για την αξία των πειρατικών προϊόντων που εντοπίστηκαν μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 750.000 ευρώ.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έπειτα από σειρά καταγγελιών που πραγματοποιήθηκαν μέσω της τηλεφωνικής γραμμής χωρίς χρέωση που διαθέτει η BSA για το κοινό (800 11 36036), διενεργήθηκαν περισσότεροι από 30 έλεγχοι σε εγχώριες εταιρείες διαφόρων κλάδων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τεχνικές και κατασκευαστικές επιχειρήσεις, μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία και εκδοτικοί οργανισμοί.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η BSA, oι συντονισμένοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι των δύο τελευταίων ετών έφεραν στο φως πλήθος περιπτώσεων υπολογιστικών προγραμμάτων που χρησιμοποιούνταν χωρίς άδεια, από μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις.
Η BSA, διεθνής οργανισμός που δημιουργήθηκε από τη βιομηχανία λογισμικού, υπενθυμίζει ότι ο νόμος 2121 του 1993 εισήγαγε αυστηρές κυρώσεις για όσους προσβάλλουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, στις οποίες περιλαμβάνεται και φυλάκιση από ένα έως δέκα έτη.
Παράλληλα, η αστική αποζημίωση που οφείλει ο δράστης καθορίζεται στο διπλάσιο τουλάχιστον της συνήθως καταβαλλόμενης αμοιβής. Στην περίπτωση των προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αυτό σημαίνει το διπλάσιο της τιμής αγοράς τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Γαλλία δεύτερη παγκοσμίως στα θετικά κρούσματα ντόπινγκ το 2024 – Πρώτη η Ινδία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
- Στα μπλόκα των αγροτών στο Στρασβούργο ο Φαραντούρης – «Οι Έλληνες αγρότες αντιμετωπίζουν διαφθορά και ‘Φραπέδες’»
- Τέμπη: Απολογήθηκαν Τριαντόπουλος, Αγοραστός και ακόμα έξι κατηγορούμενοι για το «μπάζωμα»
- Η ΑΙ φουντώνει τις διαδικτυακές απάτες – Συμβουλές για ασφαλείς χριστουγεννιάτικες αγορές
- Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη 48χρονος που έκλεβε λάδι και μέλι από αποθήκες πολυκατοικιών
- Στάλιν: Εγκληματικά καμώματα





