30

Λύση στο πρόβλημα των αλλεργιών που προκαλούν οι γάτες στους ανθρώπους έρχεται να δώσει η αμερικανική εταιρεία. Τα στελέχη της υποστηρίζουν ότι εντόπισαν το γονίδιο που το προκαλεί και μέσω μιας τεχνικής μπορούν να το απενεργοποιήσουν.

Η τεχνική, που απαιτεί τη χρήση εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας, ονομάζεται «φίμωση γονιδίου» και η εταιρεία πιστεύει ότι θα καταφέρει να ρίξει στην αγορά τις πρώτες αντιαλλεργικές γάτες το 2007.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Παρασκευής, τα στελέχη της Allerca εκτιμούν ότι τους πρώτους 12 μήνες η εταιρεία θα έχει πουλήσει περισσότερες από 200.000 γάτες.

Είναι ενδεικτικό ότι λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση η εταιρεία άρχισε να δέχεται παραγγελίες από άτομα που αγαπούν τις γάτες αλλά είναι αλλεργικά.

Η είδηση, βέβαια, κινητοποίησε και τις οργανώσεις προστασίας των ζώων, οι οποίες αναφέρουν ότι έχει αρχίσει να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς η βιομηχανία δημιουργίας γενετικά τροποποιημένων κατοικίδιων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ