Ελαφρά άνοδος του δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας στις υπηρεσίες τον Οκτώβριο
Για 16ο συνεχόμενο μήνα κατεγράφη, τον Οκτώβριο, ανάπτυξη στον τομέα υπηρεσιών στην ευρωζώνη, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης επιταχύνθηκε ελαφρώς σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αύξηση του αριθμού των ανέργων στη Γερμανία.
27
Για 16ο συνεχόμενο μήνα κατεγράφη, τον Οκτώβριο, ανάπτυξη στον τομέα υπηρεσιών στην ευρωζώνη, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης επιταχύνθηκε ελαφρώς σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ο δείκτης PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών στην ευρωζώνη (που προέκυψε από την έρευνα που διεξήγαγε η NTC Research για λογαριασμό του Reuters σε πάνω από 2.000 επιχειρήσεις σε Γερμανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία -από κοινού οι χώρες αυτές αντιπροσωπεύουν το 83% της παραγωγής του ιδιωτικού τομέα υπηρεσιών στην ευρωζώνη) ανήλθε τον Οκτώβριο στο 53,5, από 53,3 το Σεπτέμβριο.
Ανάπτυξη κατεγράφη και στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης: Ο ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης κατεγράφη στη Γαλλία, και ο βραδύτερος, για μία ακόμη φορά, στη Γερμανία. Επιβραδύνθηκε, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, ο ρυθμός ανάπτυξης των νέων δραστηριοτήτων, και ήταν ο βραδύτερος στους τελευταίους 14 μήνες.
Η αισιοδοξία των εταιρειών για το επόμενο 12μηνο εξασθένησε τον Οκτώβριο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών. Η απασχόληση αυξήθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Η άνοδος που κατεγράφη ήταν η μεγαλύτερη από τον Απρίλιο του 2002, και αντικατόπτριζε ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.
Γερμανία: Στο 10,7% η ανεργία
Εν τω μεταξύ, για ένατο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκε, τον Οκτώβριο, ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία, διατηρώντας το ποσοστό ανεργίας στο 10,7%, υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, ο αριθμός των Γερμανών ανέργων αυξήθηκε κατά 12.000 σε 4,45 εκατ. άτομα.
Την Τρίτη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή του για το ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας το 2005, σε 1,5%, στο βραδύτερο ρυθμό στο σύνολο των χωρών της ευρωζώνης, λέγοντας ότι η «αναιμική αγορά εργασίας» πλήττει τις δαπάνες των καταναλωτών.
Σε μη εποχικά προσαρμοσμένη βάση, ωστόσο, ο αριθμός των Γερμανών ανέργων υποχώρησε κατά 50.108 σε 4,206 εκατ. άτομα και το ποσοστό ανεργίας σημείωσε πτώση κατά 0,2% στο 10,1% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Social media: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την απαγόρευση της χρήσης από ανήλικους κάτω των 15 ετών
- Τι απάντησε ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ στις φήμες για τον Ολυμπιακό
- Μενίδι: Θανατηφόρα παράσυρση γυναίκας από νταλίκα
- Κατερίνα Καινούργιου: Οι πρώτες φωτογραφίες με την κόρη της μετά το εξιτήριο
- «Φρένο» σε νέα airbnb σε Χερσόνησο, Μάλια, Νέα Κυδωνία
- Συγκινητική ανάρτηση του Ντόρσεϊ για τον γιο του: «Μου ζήτησες 40, θα κρατήσω την υπόσχεσή μου!» (vids)
- Μετέωρα: Βίντεο σοκ από την πτώση 65χρονης στο κενό
- Bαρομετρικό χαμηλό για τον Τσιτσιπά: Το αρνητικό 12άμηνο, η καθίζηση και το άδηλο μέλλον (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442