
Η διακοπή ευνόησε τον ΠΑΟ, 70-64 την ΑΕΚ, πέρασε στους «4» του Κυπέλλου μπάσκετ
Η 50λεπτη διακοπή ευνόησε τελικώς τον Παναθηναϊκό, που νίκησε την ΑΕΚ με 70-64 στο Περιστέρι και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπως και οι ΠΑΟΚ, Μακεδονικός, Αρης που νίκησαν τον Πανιώνιο (104-81), το Μαρούσι (64-62) και Ιωνικός ΝΦ Αμ. (89-59), αντίστοιχα.
66
Η 50λεπτη διακοπή ευνόησε τελικώς τον Παναθηναϊκό, που νίκησε την ΑΕΚ με 70-64 στο Περιστέρι και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπως και οι ΠΑΟΚ, Μακεδονικός, Αρης που νίκησαν τον Πανιώνιο (104-81), το Μαρούσι (64-62) και Ιωνικός ΝΦ Αμ. (89-59), αντίστοιχα.
Στο Περιστέρι, το δεύτερο ημίχρονο του ματς, άρχισε με καθυστέρηση 50 λεπτών καθώς οι διαιτητές ζήτησαν την αποχώρηση των «πράσινων» φιλάθλων, υποστηρίζοντας ότι από την κερκίδα τους υπήρξε ρήξη φωτοβολίδων, αιχμηρών αντικειμένων μέχρι και μαρμάρων.
Έτσι τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι πλέον τα εξής:
9/ 12 Οκτωβρίου 2004
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
10 / 13 Οκτωβρίου 2004
Αρης – Μακεδονικός
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 64-70
Στο ντέρμπι της φάσης των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, η εικόνα του οποίου «αμαυρώθηκε» από τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, νικητές αναδείχθηκαν οι «πράσινοι», που επικράτησαν 70-64 της ΑΕΚ, στο κλειστό του Περιστερίου.
Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους στο +7 (20-13).
Όταν ο Νίτσεβιτς πέρασε στον πάγκο, λόγω των τριών φάουλ που τον «βάραιναν», οι παίκτες του Ομπράντοβιτς βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά. Μάλιστα, ένα σερί 9-2, έφερε τον Παναθηναϊκό στο -4 (26-22, στο 14), αλλά Αντις και Χατζής, φρόντισαν από τα 6.25μ. να επαναφέρουν την ΑΕΚ σε θέση ισχύος (32-23).
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε 38-32, υπέρ της ΑΕΚ και τη «σκυτάλη» στην… αγωνιστική δράση πήραν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ξέσπασαν απέναντι στους αντίστοιχους της ΑΕΚ, εκτοξεύοντας αντικείμενα (φωτοβολίδες, αναπτήρες, βίδες κτλ) προς τις αντίπαλες εξέδρες. Ο διαιτητής του αγώνα, Λάζαρος Βορεάδης, κατευθύνθηκε προς τη γραμματεία, όπου ζήτησε την εκκένωση της «πράσινης» εξέδρας, ξυπνώντας μνήμες από το περυσινό φάιναλ φορ του Κυπέλλου στη Λαμία.
Το ρόλο του μεσολαβητή για την απομάκρυνση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού ανέλαβε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.
Μετά από καθυστέρηση – περίπου – πενήντα λεπτών οι παίκτες επανήλθαν στο παρκέ και το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε, με τους φιλάθλους της ΑΕΚ να αποτελούν και τους μοναδικούς μέσα στο γήπεδο.
Στο αγωνιστικό κομμάτι πάντως, ο Παναθηναϊκός, εκμεταλεύτηκε την αδυναμία της ΑΕΚ να βρει λύσεις από την περιφέρεια και σε συνδυασμό με την άνοδο της απόδοσης των Μίντλετον και Μπατίστ κάτω από τα καλάθια σημείωσε σερί 12-4 και πήρε την πρωτοπορία στο σκορ μετά από -περίπου- 20 λεπτά (44-42).
Οι «πράσινοι» συνέχισαν να διατηρούν βραχεία κεφαλή και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +2 (50-48).
Στον επίλογο του αγώνα, ο Χατζής προσπάθησε να κρατήσει «ζωντανή» της ΑΕΚ, που είχε… χάσει τους Νίτσεβιτς και Αντιτς με 5 φάουλ, αλλά η ψυχραιμία του Τσαρτσαρή από τη γραμμή του φάουλ και το «θανατηφόρο» τρίποντο του Λάκοβιτς, που δεν είχε φανεί στον αγώνα, 1,5 λεπτό πριν τη λήξη, χάρισε τη νίκη-πρόκριση στον Παναθηναϊκό με το τελικό 70-64.
Στον επίλογο του αγώνα, ο Χατζής προσπάθησε να κρατήσει «ζωντανή» της ΑΕΚ, που είχε… χάσει τους Νίτσεβιτς και Αντιτς με 5 φάουλ, αλλά η ψυχραιμία του Τσαρτσαρή από τη γραμμή του φάουλ και το «θανατηφόρο» τρίποντο του Λάκοβιτς, που δεν είχε φανεί στον αγώνα, 1,5 λεπτό πριν τη λήξη, χάρισε τη νίκη-πρόκριση στον Παναθηναϊκό με το τελικό 70-64.
Τα δεκάλεπτα: 20-13, 38-32, 48-50, 64-70
ΑΕΚ (Φώτης Κατσικάρης): Κους 2, Ζήσης 13 (2), Πελεκάνος 2, Λόλις 15, Νίσεβιτς 8, Αντιτς 7 (1), Νικολαΐδης, Γλυνιαδάκης 2, Μπουρούσης, Χατζής 15 (3), Μπέιλι.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τσαρτσαρής 7, Καλαϊτζής, Παπανικολάου 1, Μπατίστ 7, Χατζηβρέττας 14 (2), Μίντλετον 6, Διαμαντίδης 9, Σάκοτα, Λάκοβιτς 16 (1), Φέμερλινγκ 7, Σκεπάνοβιτς 3 (1).
Aρης-Ιωνικός ΝΦ Αμαλιάδα 89-59
Ο Aρης ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση και το επιβεβαίωσε με την απόδοσή του, όπως αποδεικνύει το 89-59, τελικό σκορ της αναμέτρησης.
Την Κυριακή στις 19:00, ο Aρης θα υποδεχθεί – πάλι στη Λάρισα – τον Μακεδονικό στον πρώτο από τους δύο μεταξύ τους ημιτελικούς.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν ο Ραϊσεβιτς με 15 πόντους, αλλά και ο Ασημακόπουλος, ο οποίος σημείωσε 11 πόντους εναντίον της πρώην του ομάδας.
Ο Μίρζα Κούρτοβιτς αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με 14 πόντους (4 τρίποντα) του Ιωνικού που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τη νίκη-αποκλεισμό επί του Ηρακλή που είχε πετύχει το προηγούμενο Σάββατο και αποχαιρέτησε τον θεσμό.
Τα δεκάλεπτα: 24-17, 43-28, 65-42, 89-59
ΑΡΗΣ (Τσαρλς Μπάρτον): Κόλλινς 8 (1), Παστέλ 2, Ραίσεβιτς 15 (2), Κυρίτσης 11 (3), Ουόλκερ 6, Ασημακόπουλος 11 (2), Μεσεριάκοφ 10 (1), Πάντιους 10 (1), Καραποστόλου 6, Στακ 8, Σχορτσιανίτης 3
ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ ΑΜΑΛΙΑΔΑ (Γιώργος Ζευγώλης): Μαζίκ 13, Κούρτοβιτς 16 (4), Γιανουζάκος 1, Μοσχοβίτης 3 (1), Κουτρούλιας 2, Χάφναρ 10, Νικολαϊδης 12, Δορκοφίκης 2
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 104-81
Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αποκλείοντας τον Πανιώνιο στην Πυλαία με 101-84 στο πλαίσιο της 2ης ημέρας της Β φάσης του θεσμού.
Ο Κώστας Βασιλειάδης (23π. με 5/5 3π.) ήταν ο κορυφαίος της ομάδας της Θεσσαλονίκης που είχε άξιο τον Γιάννη Γκαγκαλούδη με επίσης 23 πόντους και 3 τρίποντα.
Αν και ο Πανιώνιος κατάφερε να οικοδομήσει διαφορά 15 πόντων στην πρώτη περίοδο χάρη στον Τράβις Ουότσον (31π., 14ρ.) στη συνέχεια «πλήρωσε» την άσχημη απόδοση στον τομέα της άμυνας και αποχαιρέτησε το Κύπελλο Ελλάδας.
Τα δεκάλεπτα: 19-31, 45-47, 77-66, 104-81
ΠΑΟΚ (Μπάνε Πρέλιεβιτς): Μουλαομέροβιτς 15 (1/6), Μανωλόπουλος, Κορωνίδης, Βασιλειάδης 23 (5/5), Μάγλος 2, Βασιλόπουλος 2, Γκαγκαλούδης 23 (3), Μαυροκεφαλίδης 8 (1), Ταμίρ 8 (2), Μέι 8, Νίλσεν 12 (12 ρ.), Μπασμίνοφ 3
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Καλαφατάκης): Φαλέκας, Πετρόπουλος 6 (2), Σιγάλας 6, Περπέρογλου 2, Χέντερσον 2, Αγγελόπουλος, Διαμαντόπουλος 16 (1), Οικονόμου 12 (2), Κυριακόπουλος 2, Ουότσον 31 (14 ρ.), Σούλης 1, Κουλ
Μακεδονικός-Μαρούσι 64-62
Ο Μακεδονικός επικράτησε δύσκολα του Αμαρουσίου με 64-62 στην Κοζάνη χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση του Αντρέ Χάτσον στο δεύτερο μέρος. Έτσι στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον Αρη.
Μοιραίος παίκτης για το Μαρούσι, ο Σάσα Σμίλιανιτς, ο οποίος αστόχησε και στις δύο ελεύθερες βολές 2 πριν τη λήξη.
Ειδικότερα, το Μαρούσι επέβαλλε τον ρυθμό του στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Ο Σπανούλης ήταν ο κορυφαίος της ομάδας των βορείων προαστίων – με τρία εύστοχα τρίποντα στο ημίχρονο – η οποία προηγήθηκε με 25-19 περίπου έξι λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου.
Σώμα με σώμα πάλεψαν Μακεδονικός και Μαρούσι στην τρίτη περίοδο, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τα ηνία στο 27ο λεπτό χάρη σε εύστοχο τρίποντο του Ρίματς, 42-40. Αν και ο Αντρέ Χάτσον είχε σημειώσει μόλις 4 πόντους στο πρώτο μέρος, στην τρίτη περίοδο πρόσθεσε 8 διαδοχικούς πόντους με τους οποίους ο Μακεδονικός προσπέρασε και πάλι το μαχητικότατο Μαρούσι με 50-48.
Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι, αλλά στα τελευταία λεπτά, ο Παπαμακάριος «έγραψε» το 64-60 από τη γραμμή του φάουλ. Ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ απάντησε με δύο εύστοχες βολές, ο Παπαμακάριος έκανε λάθος πάσα και στα τελευταία 30 και έδωσε την ευκαιρία στον Σμίλιανιτς να κερδίσει το φάουλ.
Με εναπομείναντα χρόνο 2, ο Σμίλιανιτς αστόχησε στην πρώτη βολή, εν συνεχεία αστόχησε εσκεμμένα στη δεύτερη για να δώσει την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να πάρουν το ριμπάουντ.
Η μπάλα όμως κατέληξε στα χέρια του Χίζνιακ και ο Μακεδονικός πανηγύρισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Τα δεκάλεπτα: 15-16, 28-31, 54-48, 64-62
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Καυκής, Παπαμακάριος 8 (1), Σπανούλης, Κέζμαν 5 (1), Χάτσον 19, Ρίματς 5 (1), Γέλιτς, Χίζνιακ 7, Πεν 10, Τσάνακ 10, Δαλιάρης, Πέτρουλας
ΜΑΡΟΥΣΙ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 15, Στιούαρτ 6, Μπουντούρης, Σμίλιανιτς 7 (1), Σέκουλιτς 4, Τζόουνς 2, Σπανούλης 21 (4), Καϊμακόγλου 3, Στεφανίδης, Λόλας, Καράγκουτης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Παναθηναϊκός: Το κακό για τον Μπενίτεθ ετοιμάζεται να τριτώσει
- The Expla-in Project| Εισοδήματα στην Ελλάδα: Ο χάρτης που δείχνει γιατί το πού ζεις μετράει
- Βενετία: Κάθε σχέδιο για να σωθεί δεν θα διατηρούσε την πόλη όπως την ξέρουμε
- Πλίσκοβα – Σάκκαρη 2-0: Ήττα και αποκλεισμός από τον πρώτο αγώνα για τη Μαρία
- Τσουκαλάς: Γεωργιάδης και Βούλτεψη μόνο που δεν μας είπαν ότι η Κοβέσι είναι ο Δράκουλας των Καρπαθίων
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Τα κενά στις έρευνες σε Βρετανία και ΗΠΑ


