
Ρούνι όπως… Πελέ, σύμφωνα με Βρετανούς και Έρικσον
Οι φωτογραφίες του Γουέιν Ρούνι κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου, που χαρακητρίζει ρτο νεαρό πρώτο σκόρερ του EURO 2004 ως το νέο Πελέ. Και ο Σβεν Γκόραν Έρικσον όμως δεν αποκλίνει από την συγκεκριμένη άποψη...
26
Οι φωτογραφίες του Γουέιν Ρούνι κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου, καθώς ο 18χρονος στράικερ με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Κροατία είχε αποφασιστική συμβολή στη νίκη με 4-2 και την πρόκριση των «λιονταριών» στα προημιτελικά του EURO 2004. Ετσι, είναι φυσικό οι εφημερίδες της Βρετανίας να αφιερώνουν μεγάλο μέρος από τις σελίδες τους στον παίκτη που αρχίζει να γίνεται ο νέος ποδοσφαιρικός ήρωας της Αγγλίας.
«Προκριθήκαμε» τονίζει στο πρωτοσέλιδό της η Sun, η οποία αφιερώνει 10 σελίδες στη νίκη που έστειλε την ομάδα του Σβεν Γκόραν Ερικσον να αντιμετωπίσει την Πορτογαλία στα προημιτελικά, ενώ πλέκει και το εγκώμιο του Ρούνι, τονίζοντας: «Για μια ακόμη φορά το παιδί-θαύμα «έσπρωξε» την Αγγλία στη νίκη με δύο εντυπωσιακά γκολ και στην εξασφάλιση μιας θέσης στα προημιτελικά».
Και η Daily Star, όμως, δεν φείδεται εγκωμίων για τον επιθετικό της Έβερτον, τον οποίο χαρακτηρίζει ως πιθανότατα τον καλύτερο παίκτη που φόρεσε την φανέλα της Εθνικής Αγγλίας, ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Είναι ο παίκτης που μπορεί να μετατρέψει αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε κάτι ξεχωριστό».
Εγκώμια Έρικσον
Το εγκώμιο του Γουέιν Ρούνι, για τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κροατία, έπλεξε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ενώ και ο τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Ερικσον, έσπευσε να συγκρίνει τον 18χρονο στράικερ με τον Πελέ.
«Δεν θυμάμαι να έχει κάνει κάποιος παίκτης τέτοια εντύπωση σε μια μεγάλη διοργάνωση, από τον Πελέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958 στην Σουηδία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «λιονταριών», ενώ ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας πρόσθεσε:
«Οταν βλέπεις τον Ρούνι να αγωνίζεται, τίποτε δεν τον σταματά. Σήμερα ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Είχε ξανά πολύ καλή απόδοση και αξίζει όλα τα καλά λόγια που λέγονται γι΄ αυτόν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γάζα: 5 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά, από ισραηλινά πυρά κοντά σε τέμενος
- ΝΑΤΟ: Συνάντηση του Ερντογάν με τον Ρούτε – «Μπορούμε να μάθουμε πολλά» από την Τουρκία
- Λίβανος: Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δημοσιογράφο και άλλα 2 άτομα – Πυρά και κατά των διασωστών
- To Ιράν δημοσίευσε βίντεο από το ρεσάλτο στα EPAMINONDAS και FRANCESKA στο Ορμούζ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Αρωμα εκλογών…
- Μπαρτσελόνα – Θέλτα 1-0: Στο +9 από την άσπρη βούλα – Αγωνία για Γιαμάλ


