Τρεις νέους Pentium M για φορητούς παρουσίασε η Intel
Η Intel ανακοίνωσε την κυκλοφορία τριών νέων τσιπ της σειράς Pentium Μ για φορητούς υπολογιστές, τα οποία βελτιώνουν τις επιδόσεις χωρίς να μειώνουν τη διάρκεια της μπαταρίας και θα χρησιμοποιηθούν κυρίως σε συστήματα ασύρματης δικτύωσης Centrino.
36
Η Intel ανακοίνωσε τη Δευτέρα την κυκλοφορία τριών νέων τσιπ της σειράς Pentium Μ για φορητούς υπολογιστές, τα οποία βελτιώνουν τις επιδόσεις χωρίς να μειώνουν τη διάρκεια της μπαταρίας και προσφέρουν δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης σε περισσότερους καταναλωτές.
Οι επεξεργαστές Pentium M 735, 745 και 755 λειτουργούν σε συχνότητες 1,7GHz, 1,8GHz και 2GHz αντίστοιχα. Είναι τα πρώτα τσιπ της Intel που κατασκευάζονται με την τεχνολογία των 90 νανομέτρων (η διάσταση των εσωτερικών καλωδιώσεων), γνωστή με το κωδικό όνομα Dothan.
Eίναι επίσης τα πρώτα που ακολουθούν το νέο σύστημα ονοματοδοσίας της Intel -μέχρι σήμερα οι επεξεργαστές της εταιρείας χαρακτηρίζονταν από τη συχνότητα χρονισμού τους.
Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, από τη Δευτέρα ήδη διατίθενται στην αμερικανική αγορά 28 μοντέλα φορητών υπολογιστών με τους νέους Pentium.
Centrino για όλους
Οι νέοι επεξεργαστές θα χρησιμοποιούνται κυρίως σε συστήματα Centrino, μια σύνθεση της Intel που περιλαβάνει τον επεξεργαστή, το chipset (τα υπόλοιπα βασικά κυκλώματα) και σύστημα ασύρματης δικτύωσης.
Η περσινή διαφημιστική εκστρατεία της Intel, ύψους 300 εκατ. δολαρίων, προωθούσε το Centrino με την υπόσχεση καλύτερων επιδόσεων, ευέλικτης ασύρματης δικτύωσης και μεγαλύτερης διάρκειας της μπαταρίας.
Μέχρι σήμερα η σειρά Centrino απευθυνόταν κυρίως στους εταιρικούς χρήστες, όμως η Intel στρέφεται τώρα και στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, όπως σημείωσε εκπρόσωπός της.
Οι τιμές χονδρικής για τους νέους Pentium είναι 294 δολάρια για το μοντέλο των 1,7 GHz, 423 δολάρια για το τσιπ στα 1,8GHz και 637 δολάρια για την έκδοση στα 2,0 GΗz.
Ταυτόχρονα με την παρουσίαση των νέων τσιπ, η Intel ανακοίνωσε μειώσεις τιμών για τους παλαιότερους Pentium M έως και 30%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια στο ΜEGA
- Η αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την Κηφισιά
- Άγνωστοι χάκαραν τη βρετανική κυβέρνηση – Οι υποψίες στο Πεκίνο
- Το MEGA φορά τα γιορτινά του – Η πιο ζεστή AI καμπάνια για τα Χριστούγεννα
- Τσουκαλάς: Κατέρρευσε το αφήγημα του διαλόγου, ευθύνη της κυβέρνησης το αδιέξοδο με τους αγρότες
- Η Κραϊόβα «τελείωσε» τον παίκτη που έκανε το μοιραίο πέναλτι κόντρα στην ΑΕΚ: «Υπέγραψε την καταδίκη του»



