Τεστ ανίχνευσης του HIV στο σάλιο εγκρίθηκε στις ΗΠΑ
Ένα νέο, ταχύτατο τεστ ανίχνευσης του ιού HIV ο οποίος προκαλεί το AIDS εγκρίθηκε από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η εξέταση αντισωμάτων γίνεται σε εκκρίσεις του στόματος και δίνει αποτελέσματα μέσα σε 20 μόλις λεπτά.
36
Ένα νέο, ταχύτατο τεστ ανίχνευσης του ιού HIV ο οποίος προκαλεί το AIDS εγκρίθηκε από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Το τεστ λαμβάνει δείγμα από εκκρίσεις του στόματος και δίνει αποτελέσματα στο χρήστη μέσα σε 20 μόλις λεπτά.
Το καινούργιο τεστ, που φέρει την ονομασία OraQuick Rapid HIV-1/2 Antibody Test και αναπτύχθηκε από την εταιρία OraSure Technologies, περιλαμβάνει ένα ειδικό απορροφητικό ταμπόν, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι τοποθετούν στο στόμα, μεταξύ χειλιών και ούλων. Στη συνέχεια θα πρέπει να «σκουπίσουν» τα εκκρίματα, περιστρέφοντας μια φορά το ταμπόν γύρω από τα ούλα της άνω και κάτω γνάθου.
Ακολούθως, η συσκευή θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα φιαλίδιο το οποίο περιέχει ειδικό διάλυμα. Έπειτα από την πάροδο 20 λεπτών, το τεστ καθίσταται ικανό να αποδώσει αποτελέσματα, τα οποία είναι θετικά στην περίπτωση που εμφανιστούν δύο παράλληλες κόκκινες γραμμές σε ένα μικρό παράθυρο της συσκευής.
Όπως αναφέρει το Reuters, οι παρασκευαστές του τεστ ισχυρίζονται πως η εξέταση θα πρέπει να πραγματοποιείται πάντοτε υπό την επίβλεψη υγειονομικού προσωπικού, το οποίο θα είναι υπεύθυνο όχι μόνο για τη διεξαγωγή του αλλά και για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στους ενδιαφερόμενους.
Προς το παρόν η χρήση του τεστ κατ οίκον ή για τον έλεγχο των εθελοντών αιμοδοτών δεν έχει εγκριθεί, ωστόσο οι δοκιμές κατέδειξαν πως ο βαθμός εγκυρότητας του αγγίζει το 99%. Σε κάθε περίπτωση, τυχόν θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να επιβεβαιώνεται από ειδική αιματολογική εξέταση.
health.in.gr
- Με 23 εκατομμύρια ευρώ ενισχύεται η μικρή επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα
- Αρχαία Ελληνικά: Η κλασική παιδεία δεν είναι μόνο θέμα αρχαίας γλώσσης
- Κλήρωσε η Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε έως και 50.000 ευρώ
- «Ο Παναθηναϊκός προσφέρει 10 εκατομμύρια ευρώ για τον Μανδά», λένε οι Ιταλοί
- Βανδάλισαν παιδική χαρά στη Χαλκίδα
- Πιτ Ντέιβιντσον: Πατέρας για πρώτη φορά – Το φύλο του μωρού και το όνομα που θα πάρει




