66

Ο Χαρίσης δεν κατάφερε να ευστοχήσει στην εκπνοή του αγώνα και ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Ταού στον Κορυδαλλό με 85-83. Οι «ερυθρόλευκοι» αριθμούν δύο ήττες στον όμιλο της φάσης των «16» της Euroleague και έχουν πλέον λιγοστές ελπίδες πρόκρισης στο φάιναλ-4.

Μόνο ιδανικό δεν ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού μετά το τζάμπολ, καθώς βρέθηκε να χάνει με 8-2 και 10-4. Στη συνέχεια όμως έπαιξε έξυπνα και κέρδισε φάουλ, τα οποία και αξιοποίησε ο Γκόρενς με 8/8 βολές.

Ο Παναγιώτης Λιαδέλης έφτασε τους 9 προσωπικούς πόντους (με ένα τρίποντο μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, ο Χαρίσης ευστόχησε επίσης σε μία προσπάθεια από τα 6.25 με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πραγματοποιήσει επιμέρους σκορ 18-6 και να προηγηθεί με 22-16.

Οι Ισπανοί πρόλαβαν να μειώσουν στους 3 έως το 10, 26-23. Ο Λιθουανός Ματσιγιάουσκας προσέφερε λύσεις στην επίθεση και η ΤΑΟΥ κατάφερε να πάρει και πάλι προβάδισμα, 27-26 αμέσως μετά την ανάπαυλα.

Ο Σάκοτα επιχείρησε με διαρκείς εναλλαγές στην άμυνα ζώνης να βραχυκυκλώσει τους Ισπανούς και προσωρινά το πέτυχε την ώρα που στην επίθεση Γιούρακ και Διαμαντόπουλος βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι.

Ο Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς μπορεί να μην είχε καταφέρει να πετύχει πόντο στο πρώτο μέρος, αλλά η προσφορά του ήρθε από τα έξι αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε σε αυτό το διάστημα.

Η ομάδα του Πειραιά ανέκτησε τη διαφορά των έξι πόντων, 33-27, αλλά ο Σπλίτερ ντύθηκε «εκτελεστής» και με επτά προσωπικούς πόντους διαμόρφωσε το 40-34 υπέρ της ομάδας του στο 18ο λεπτό.

Η ολιγωρία των παικτών του Ολυμπιακού στην άμυνα και ο επιθετικός οίστρος των Ματσιγιάουσκας, Ντάβιτς και Σκόλα έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες του Ιβάνοβιτς να διαμορφώσουν το 45-38, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στους «ερυθρόλευκους» ανήκε η αρχή της τρίτης περιόδου, όταν με επιμέρους σκορ 10-2 και κύριους εκφραστές αυτού τους Γκόρενς, Λιαδέλη στην επίθεση και τον Χρήστο Χαρίση στην οργάνωση του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 48-47.

Παρά την απουσία του Αντριου Μπετς (στομαχική διαταραχή), η ΤΑΟΥ δεν συγχωρούσε την ολιγωρία του αντιπάλου σε κανένα σημείο, κάτι που αποδείχτηκε στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου.

Με σερί 9-0 σε λιγότερο από ενάμιση λεπτό, οι Βάσκοι κοίταξαν και πάλι από απόσταση οχτώ πόντων τον Ολυμπιακό, 56-48, για να μειώσουν οι «ερυθρόλευκοι› σε 59-62 στο 30.

Στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, Σκόλα, Ματσιγιάουσκας και Ντάβιντ έβαλαν τα θεμέλια της σημαντικής εκτός έδρας νίκης. Στο 35 η ΤΑΟΥ προηγήθηκε με 75-66 κι εκεί που όλα έδειχναν δύσκολα για τον Ολυμπιακό (και οι δύο ομάδες ήταν φορτωμένες με φάουλ), οι παίκτες του Σάκοτα αντέδρασαν και μείωσαν στο καλάθι, 75-77.

Ο Αρβιντας Ματσιγιάουσκας, όμως γκρέμισε τα όνειρα των «ερυθρολεύκων» με εύστοχο τρίποντο και δύο στις δύο βολές. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, όταν ο Χαρίσης ατύχησε να μη στείλει την μπάλα μέσα στο δυχτάκι με προσπάθεια φόλου στην εκπνοή.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 38-45, 59-62, 83-85

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βολκοβίσκι 2, Τόμιτς 5 (1), Μπάγκαριτς 8, Γκόρενς 24 (1), Χαρίσης 6 (1), Γιούρακ 11, Λιαδέλης 22 (1), Διαμαντόπουλος 4, Σκλάβος 1

ΤΑΟΥΓΚΡΕΣ: Σκόλα 19, Καλντερόν 2, Ντάβιντ 14, Νοτσιόνι 6, Πριγκιόνι 8 (2), Ματσιγιάουσκας 22 (3), Βιντάλ 3 (1), Σπλίτερ 11

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ