71

Μπορεί να έκανε αρκετά λάθη, όμως ο Στιβ Φράνσις ήταν τελικά ο άνθρωπος που οδήγησε στη νίκη το Χιούστον κόντρα στο Πόρτλαντ. Σε μια αναμέτρηση που θύμισε περισσότερο αγώνα πλέι οφ, χάρη στις καλές άμυνες των δύο ομάδων, οι Ρόκετς επιβλήθηκαν των Μπλέιζερς με 89-85.

Ο πόιντ γκαρντ των Ρόκετς σημείωσε 21 πόντους, ενώ είχε ακόμη πέντε κλεψίματα και πέντε ασίστ και μαζί με τον Κατίνο Μόμπλεϊ, ο οποίος πέτυχε άλλους 16 πόντους, κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Μπλέιζερς.

Πολύ καλή απόδοση για το Χιούστον, που έφθασε τις 34 νίκες, είχαν επίσης οι Μινγκ Γιάο και Μορίς Τέιλορ με 13 και 12 πόντους αντιστοιχα, ενώ για το Πόρτλαντ, που γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από πέντε αγώνες, ξεχώρισαν οι Ντέρεκ Αντερσον με 22 πόντους, Ζακ Ράντολφ με 17 πόντους και 17 ριμπάουντ και Σαρίφ Αμπντούρ-Ραχίμ με 15 πόντους.

Στο Ορλάντο, ο Λεμπρόν Τζέιμς με 30 πόντους -εκ των οποίων έξι στην παράταση- και 11 ριμπάουντ οδήγησε στη νίκη με 112-107 το Κλίβελαντ επί των Μάτζικ. Αξιους συμπαραστάτες είχε βέβαια τους Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας με 28 πόντους και Κάρλος Μπουζέρ με 17 και 16 ριμπάουντ, καθώς και τον παλιό παίκτη του Πανιωνίου Τζεφ ΜακΊνις με 16 πόντους και 12 ασίστ. Κορυφαίος σκόρερ του Ορλάντο ήταν ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι με 32 πόντους, αλλά τοσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του ήταν αρκετά άστοχοι.

Στη Βοστώνη, οι Σέλτικς εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές απουσίες του Τορόντο και πήραν εύκολα το παιχνίδι με 88-75, έχοντας κορυφαίο παίκτη τους τον Πολ Πιρς με 21 πόντους. Οι αποδεκατισμένοι Ράπτορς αγωνίστηκαν χωρίς τους τραυματίες Βινς Κάρτερ, Τζέιλεν Ρόουζ και Αλβιν Ουίλιαμς.

Στη Μινεσότα, 24 πόντοι, 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ από τον Κέβιν Γκάρνετ χάρισαν τη νίκη στους Τίμπεργουλβς επί των Ουόριορς με 91-81. Ο Έρικ Νταμπίερ είχε 24 πόντους και 19 ριμπάουντ για το Γκόλντεν Στέιτ, που είχε δύο νίκες στα ισάριθμα προηγούμενα παιχνίδια αυτής της περιόδου με τη Μινεσότα.

Στο Ντιτρόιτ, Μπίλαπς και Χάμιλτον πέτυχαν από 20 πόντους για τους Πίστονς, που κατέβαλαν εύκολα την αντίσταση της Ατλάντα με 105-83. Χαρακτηριστικό είναι ότι έξι παίκτες του Ντιτρόιτ πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ανάμεσά τους και ο αμυντικός ογκόλιθος που ακούει στο όνομα Μπεν Ουάλας, που σημείωσε 11 πόντους και κατέβασε 15 ριμπάουντ.

Στη Νέα Ορλεάνη, ο Τζαμάλ Μάσμπερν σημείωσε 22 πόντους για τους Χόρνετς, οι οποίοι νίκησαν 89-77 τους Ιντιάνα Πέισερς. Πολύ καλός ήταν για τους νικητές και ο Μπάρον Ντέιβις με 18 πόντους.

Στο Μιλγουόκι, οι Μπακς κέρδισαν δύσκολα το Μέμφις με 106-104, χάρη στους 30 πόντους του Κιθ Βαν Χορν, ο οποίος στην πρώτη εμφάνιση στη βασική πεντάδα των «ελαφιών» ήταν και ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα. Για τους Γκρίζλις κορυφαίος ήταν ο Τζέιμς Πόσεϊ, ο οποίος είχε 25 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Με νίκη 104-99 έφυγαν από το Σιάτλ οι Φοίνιξ Σανς, χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση του Αμάρε Στούντεμαϊρ, που σταμάτησε στους 24 πόντους.

Νίκη – έκπληξη μέσα στο Σακραμέντο για τους Γιούτα Τζαζ, οι οποίοι κατέβαλαν με 102-97 τους Κινγκς. Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Αντρέι Κιριλένκο με 24 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Τέλος, στο Λος Αντζελες οι Κλίπερς σταμάτησαν τους Νικς, τους οποίους κέρδισαν με 96-94, χάρη στους Κουέντιν Ρίτσαρτσον (23 πόντοι) και τον Έλτον Μπραντ (19 πόντοι και 13 ριμπάουντ).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Βοστώνη-Τορόντο 88-75
Ορλάντο-Κλίβελαντ 107-112
Νέα Ορλεάνη-Ιντιάνα 89-77
Ντιτρόιτ-Ατλάντα 105-83
Μινεσοτα-Γκόλντεν Στέιτ 91-81
Χιούστον-Πόρτλαντ 89-85
Μιλγουόκι-Μέμφις 106-104
Σιάτλ-Φοίνιξ 99-104
Σακραμέντο-Γιούτα 97-102
Λος Αντζελες Κλίπερς-Νέα Υόρκη 96-94



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters