Τα συμπληρώματα σεληνίου ίσως αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος
Νέα Υόρκη: Τα άτομα με ιστορικό καρκίνου του δέρματος εκτός του μελανώματος τα οποία λαμβάνουν συμπληρώματα σεληνίου, ίσως αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης δυο άλλων τύπων καρκίνου, του βασικοκυτταρικού καρκίνου του δέρματος και του ακανθοκυτταρικού καρκίνου του δέρματος.
Νέα Υόρκη: Τα άτομα με ιστορικό καρκίνου του δέρματος εκτός του μελανώματος τα οποία λαμβάνουν συμπληρώματα σεληνίου, ίσως αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης δυο άλλων τύπων καρκίνου, του βασικοκυτταρικού καρκίνου του δέρματος και του ακανθοκυτταρικού καρκίνου του δέρματος.
Αυτό υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές του Roswell Park Cancer Institute στο Μπάφαλο των ΗΠΑ, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the National Cancer Institute.
Οι επιστήμονες μελέτησαν την πορεία της υγείας 1.312 ασθενών με ιστορικό μη μελανώματος καρκίνου του δέρματος που τυχαία χωρίστηκαν σε ομάδες. Η πρώτη ομάδα έλαβε για τρία χρόνια σε καθημερινή βάση 200 μικρογραμμάρια διατροφικού συμπληρώματος σεληνίου και η δεύτερη ομάδα ένα ψευδοφάρμακο.
Η χρήση του σεληνίου δεν σχετίστηκε με τον κίνδυνο εκδήλωσης βασικοκυτταρικού καρκίνου, ωστόσο αύξανε κατά 25% την πιθανότητα εκδήλωσης ακανθοκυτταρικού καρκίνου, συγκριτικά με τα άτομα της ομάδας ελέγχου.
Με δηλώσεις του στο Reuters ο Δρ Τζέιμς Μάρσαλ επεσήμανε ότι «τα παραπάνω ευρήματα θα πρέπει να συνεκτιμηθούν με τη συνολική επίδραση του σεληνίου σαν πιθανός αντικαρκινικός παράγοντας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την εποχή βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για την σχέση των συμπληρωμάτων σεληνίου με τον καρκίνο του προστάτη.
health.in.gr
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Πληροφορίες για τραυματίες και ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442