36

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αίρει την ταξιδιωτική οδηγία που είχε εκδώσει για την Ταϊβάν εξαιτίας της επιδημίας SARS, ανακοίνωσε την Πέμπτη στην Κουάλα Λουμπούρ εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Στο περιθώριο της παγκόσμιας διάσκεψης για την ασθένεια στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, με τη συμμετοχή 1.000 επιστημόνων και αξιωματούχων Υγείας, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που αναφέρονται κάθε ημέρα αλλά και ο αριθμός των ασθενών σε παγκόσμιο επίπεδο .

Ωστόσο, ο οργανισμός προειδοποιεί ότι είναι σημαντικό να παραμείνουμε «σε υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης» παγκοσμίως, για να εντοπίσουμε, να απομονώσουμε και να αντιμετωπίσουμε κάθε νέο κρούσμα του ιού του SARS.

«Ακόμα και ένα κρούσμα να μην εντοπισθεί μπορεί να προκαλέσει νέα έξαρση της επιδημίας», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΟΥ

Από τον περασμένο Νοέμβριο που έκανε την εμφάνισή του, ο κορωνοϊός που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο έχει προσβάλλει πάνω από 8.460 άτομα, από τα οποία τα 799 τελικά υπέκυψαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ