Λογισμικό προστασίας από ιούς θα διαθέσει η Microsoft
H Microsoft εξαγόρασε ρουμανική εταιρεία αντι-ιικής προστασίας με σκοπό να διαθέσει στην αγορά το δικό της λογισμικό προστασίας από ιούς, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη. Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών προβλέπουν νέο κύμα επιθέσεων από χάκερς.
36
Η Microsoft θα αντιμετωπίσει τους χάκερς που επιτίθενται στα λειτουργικά της συστήματα δημιουργώντας το δικό της λογισμικό προστασίας από ιούς. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει ήδη υπογράψει συμφωνία για την αγορά της πνευματικής ιδιοκτησίας και της τεχνογνωσίας από τη ρουμανική εταιρεία αντι-ιικής προστασίας GeCAD Software.
Η Microsoft δεν δέχθηκε να αποκαλύψει το ποσό που διέθεσε αλλά ούτε και το χρόνο κυκλοφορίας του νέου προϊόντος.
Σύμφωνα με τον Μάικ Νας, αντιπρόεδρο του τμήματος επιχειρηματικής ασφάλειας της Microsoft, η εταιρεία του δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν το νέο λογισμικό θα ενσωματωθεί στο λειτουργικό σύστημα Windows. Στα Windows ΧP έχει ενσωματωθεί firewall για την προστασία από δικτυακές επιθέσεις.
Πάντως, ο Τζιν Χότζις, πρόεδρος της εταιρείας Network Associates Inc, που διαθέτει το γνωστό πρόγραμμα αντι-ιικής προστασίας McAfee, δήλωσε ότι η Microsoft έχει δεσμευτεί στον ίδιο να μην διαθέσει μαζί με τα Windows το νέο προϊόν της.
Δεδομένου ότι η Microsoft είναι πάγιος στόχος των χάκερς, πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι το αντι-ιικό προϊόν της θα αποτελέσει πρόκληση: «Θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν κόκκινο πανί μπροστά σε ταύρο» σχολιάζει χαρακτηριστικά στο BBC ο Γκράχαμ Κλούλεϊ της εταιρείας αντι-ιικής προστασίας Sophos.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Αγρότες: «Ψύχος» πριν τη συνάντηση στο Μαξίμου – «Υπονομευτική η κίνηση της κυβέρνησης»
- H εκδίκηση του πιγκουίνου – Το αυστηρό μαύρο κυριάρχησε στις Χρυσές Σφαίρες 2026. Γιατί;
- Σέρρες: «Αποκλείεται να είναι ένας ο δράστης – «Έφυγε» μαρτυρικά» – Συγκλονίζουν οι γονείς του 17χρονου
- Ο Μίκαελ Κάρικ νέος προπονητής της Γιουνάιτεντ – Γιατί η αγγλική ομάδα άφησε στα… κρύα του λουτρού τον Σόλσκιερ
- Απολιθώματα στην Καζαμπλάνκα ίσως ανήκουν στον κοινό πρόγονο των Homo sapiens και των Νεάντερταλ
- Κ. Τσουκαλάς: «Η κυβέρνηση υπέγραψε τη συμφωνία με τη Mercosur χωρίς διαπραγμάτευση και ανταλλάγματα»



