30

Δύσκολες ώρες περνούν οι Αρχές της Ταϊβάν στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο την επιδημία της άτυπης πνευμονίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 39 νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο, αριθμός ρεκόρ για τη μικρή νησιωτική χώρα. Παράλληλα, 12 άτομα έχασαν τη μάχη με τον ιό.

Όπως μετέδωσε το BBC, η προσπάθεια της Ταϊβάν να αντιμετωπίσει την επιδημία γίνεται δυσκολότερη λόγω των ομαδικών παραιτήσεων των γιατρών από τα νοσοκομεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκαν 124 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από το νοσοκομείο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας

«Πολλοί συνάδελφοι προσβλήθηκαν από τον ιό στην προσπάθειά τους να φροντίσουν άλλους ασθενείς» εξήγησε ένας από αυτούς.

Ακόμα και ο πρόεδρος της Ταϊβάν Τσεν Σιούι Μπιάν φορά την προστατευτική μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του. Ο ίδιος προσπαθεί να τονώσει το ηθικό των συμπολιτών του, καλώντας τους γιατρούς να παραμείνουν στα νοσοκομεία και να δώσουν τη μάχη. «Αν οι γιατροί συνεχίσουν να παραιτούνται, ο ιός θα καταπιεί την Ταϊβάν» εξήγησε

Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αρνήθηκε να στείλει στη χώρα παρατηρητές, κάνοντας δεκτό το αίτημα της Κίνας. Η τελευταία υποστηρίζει ότι η μικρή νησιωτική χώρα αποτελεί τμήμα της επικράτειάς της.

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ο θάνατος δώδεκα ακόμα ανθρώπων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στην Ταϊβάν σε 52.

Στο Χονγκ Κονγκ οι Αρχές ανακοίνωσαν το θάνατο δύο ακόμα ατόμων, ενώ καταγράφηκαν τέσσερα νέα κρούσματα της νόσου. Συνολικά, 253 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην πρώην βρετανική αποικία, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 1.718.

Τέλος, στην Κίνα πέντε ακόμα θάνατοι ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ καταγράφηκαν άλλα 17 ακόμα κρούσματα.

Τελευταία ενημέρωση: 12.25

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ