26

Ο Όλεγκ Προτάσοφ είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει αρκετά σχήματα στο σημερινό φιλικό που έδωσε ο Ολυμπιακός στο γήπεδο της Ριζούπολης, με αντίπαλο τον Απόλλωνα.

Κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» αναδείχθηκε ο Αλέξης Αλεξανδρής που πέτυχε χατ-τρικ (37, 52, 67), ενώ τα άλλα δύο τέρματα του πρωταθλητή, που επικράτησε με 5-0, σημείωσαν οι Ζέτερμπεργκ (56) και Καστίγιο (74).

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο στο πρώτο μέρος με τον Απόλλωνα να έχει ρίξει το βάρος του κυρίως στον αμυντικό τομέα προκειμένου να σταματήσει τους αντιπάλους του, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλές φάσεις στην εστία του Μυτιληναίου.

Αντίθετα στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός, πίεσε τους γηπεδούχους και ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση, πετυχαίνοντας τέσσερα ακόμα γκολ, ενώ ο Απόλλωνας είχε ένα σουτ του Μπασινά στο 89, το οποίο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Κατεργιαννάκη.

Απόλλων: Μυτιληναίος, Κακιούζης, Ζαλαχωρίτης, Σβίγκος, Κεφαλάς, Βουρεξάκης, Ζούκας, Σφακιανάκης, Πατσιαβούρας, Αναστασάκος, Ευαγγελάτος. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Βενιαμίν, Βλάχος, Γκεοργκίεφ, Παπαδόπουλος, Μπασινάς, Νταμιάνοβιτς, Σαρακατσάνος, Τσιρώνης, Ένγκβιστ και Γέμοβιτς.

Ολυμπιακός: Γεωργίου (46 Κατεργιαννάκης), Καρεμπέ (46 Μαυρογενίδης), Ανατολάκης, Μπερμούδες, Κωστούλας (46 Αμανατίδης), Καστίγιο, Νινιάδης (61 Aντζας), Πουρσανίδης, Μελαμπιανάκης, Αλεξανδρής, Χούτος (46 Ζέτερμπεργκ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ