Έκθεση με έργα του Τιτσιάνο από την Τετάρτη στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου
Μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις με έργα του Ιταλού Τιτσιάνο ανοίγει τις πύλες της την Τετάρτη στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν και έργα του σπουδαίου ζωγράφου από το Μουσείο του Πράδο στη Μαδρίτη.
30
Μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις με έργα του Ιταλού Τιτσιάνο ανοίγει τις πύλες της την Τετάρτη στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν και έργα του σπουδαίου ζωγράφου από το Μουσείο του Πράδο στη Μαδρίτη.
«Το έργο του Τιτσιάνο συνδυάζει τη μυθολογία, τη θρησκεία, τα τοπία και τις προσωπογραφίες. Συνδυάζει και περιγράφει ηρωικές πράξεις και βαθύτατα πάθη» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εθνικής Πινακοθήκης με αφορμή την έκθεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του 2004 η Εθνική Πινακοθήκη της βρετανικής πρωτεύουσας θα διοργανώσει και μία έκθεση αφιερωμένη στο έργο των Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και Ραφαήλ.
Όπως μετέδωσε το BBC, η Πινακοθήκη του Λονδίνου έχει στην κατοχή της 11 έργα του Ιταλού ζωγράφου, ωστόσο, πολλά μουσεία από όλο τον κόσμο δέχθηκαν με ενθουσιασμό να συμμετάσχουν στο γεγονός με πίνακες του Τιτσιάνο από τις δικές τους συλλογές.
Η έκθεση θα ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις του κόσμου με πρώτο σταθμό το Μουσείο του Πράδο στη Μαδρίτη.
Ο Τιτσιάνο γεννήθηκε στην Βενετία κατά πάσα πιθανότητα το 1487 και πέθανε το 1576. Το έργο του αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και για άλλους σπουδαίους ζωγράφους, όπως ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, ο Ρέμπραντ και ο Πουσέν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Πάγο» στον Ζελένσκι από την ΕΕ για τις απειλές κατά του Όρμπαν – «Δεν είναι αποδεκτές»
- Μήτρες προς ενοικίαση – Μέσα στον κόσμο της εκτροφής μωρών για την αγορά καινούργιου SUV
- «Στην πόρτα της εξόδου ο προπονητής της Τσέλιε»
- Ο Δήμος Πειραιά τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
- Τραμπ: Δεν θα υπάρξει συμφωνία με το Ιράν – Θα γίνει ό,τι έγινε στη Βενεζουέλα
- Καματερό: «Η πρώην μου λέει ψέματα, θέλει να με εκδικηθεί» λέει o κατηγορούμενος για πορνογραφία – Προφυλακιστέος ο 53χρονος


