Την καταστροφή 200 τάφων από τον 8ο π.Χ. αι. καταγγέλλει ο δήμαρχος Κηφισιάς
Την καταστροφή 200 τάφων, που χρονολογούνταν από τον 8ο π.Χ. έως τον 4ο μ.Χ. αιώνα και μαρτυρούν τη συνεχή κατά την αρχαία εποχή χρήση του χώρου για πάνω από χίλια χρόνια, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος της Κηφισιάς, Βασίλης Βάρσος.
38
Την καταστροφή 200 τάφων, που χρονολογούνταν από τον 8ο π.Χ. έως τον 4ο μ.Χ. αιώνα και μαρτυρούν τη συνεχή κατά την αρχαία εποχή χρήση του χώρου για πάνω από χίλια χρόνια, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος της Κηφισιάς, Βασίλης Βάρσος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, την Παρασκευή, ο δήμαρχος αναφέρει ότι «εδώ και δύο χρόνια στη σωστική ανασκαφή που διενεργήθηκε στη γωνία Σωκράτους 21 και Αχαρνών ανακαλύφθηκε το Δημοτικό Νεκροταφείο των Κηφισέων». Η ανασκαφή πραγματοποιήθηκε με την αφορμή εκσκαφής για την ανέγερση οικοδομής.
Μετά το τέλος της ανασκαφής, το καλοκαίρι του 2001, το οικόπεδο παραδόθηκε στον ιδιώτη, ο οποίος προχώρησε στην ανέγερση μεζονετών στη μισή έκταση. Σε επιστολή του προς το ΥΠΠΟ ο δήμαρχος είχε ζητήσει τη διατήρηση του νεκροταφείου, προτείνοντας είτε την παραχώρηση συμπληρωματικού ορόφου στις προς κατασκευή μεζονέτες που θα χτιστούν επάνω από το στεγασμένο υπόγειο του νεκροταφείου, είτε την παραχώρηση οικοπέδου κοντά στην περιοχή.
Ωστόσο, τίποτα από τα δύο δεν συνέβη και οι τάφοι καταστράφηκαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Σίντνεϊ Σουίνι επιστρέφει στo «Euphoria» ως μέλος του OnlyFans – «Απλά παράγω περιεχόμενο»
- Αγρίνιο: «Ο άντρας μου προκαλούσε τον δράστη» αποκάλυψε η σύζυγος του θύματος – Πισώπλατα η επίθεση
- Ευρωκοινοβούλιο: Πυροδοτεί τη «βόμβα» – «Παγώνει» την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ
- ΠΑΣΟΚ: Όχι στο διάλογο της κυβέρνησης για το αγροτικό – Θα καταθέσουμε δική μας πρόταση, λέει ο Ανδρουλάκης
- Γροιλανδία: «Προετοιμαστείτε για πιθανή εισβολή», λέει ο πρωθυπουργός Νίλσεν
- Με τη ριγωτή ερυθρόλευκη κόντρα στη Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός (pic)




