
Στις 28 Ιουνίου η έναρξη του 3ου Φεστιβάλ Τρίπολης
Θεατρικές παραστάσεις, αλλά και κινηματογραφικές προβολές σηματοδοτούν και το φετινό καλοκαίρι στην Αρκαδία. Ο λόγος για το 3ο Φεστιβάλ Τρίπολης, που ξεκινά στις 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει ώς τις 24 Ιουλίου.
43
Θεατρικές παραστάσεις, αλλά και κινηματογραφικές προβολές σηματοδοτούν και το φετινό καλοκαίρι στην Αρκαδία. Ο λόγος για το 3ο Φεστιβάλ Τρίπολης, που ξεκινά στις 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει ώς τις 24 Ιουλίου.
Το «στίγμα» του φεστιβάλ δίνουν κυρίως οι θεατρικές παραγωγές, σχεδιασμένες ειδικά για το συγκεκριμένο θεσμό του Κέντρου Καλλιτεχνικής Πράξης του Δήμου Τρίπολης και με στόχο τον ερευνητικό χαρακτήρα των παραστάσεων.
Συγκεκριμένα, ανάμεσα στις παραστάσεις που περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι οι Δούλες του Ζενέ από το θέατρο «Ηνίοχος», η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη από τη Θεατρική Ομάδα Τρίπολης, ο Γάμος διεκόπη των Σκρίμπ και Μελεσβίλ από τους «Χρυσοθήρες», Τα τρένα κοιμούνται τη νύχτα της Μ.Κάλμπαρη από την ομάδα «Θέαμα» και η Ιστορία ενός αιχμαλώτου του Στρατή Δούκα από την ομάδα «Αρρητον».
Επίσης, θα παρουσιαστούν η Ισμήνη του Γιάννη Ρίτσου από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, ο Ματωμένος Γάμος του Λόρκα από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, ο Έμπορος της Βενετίας από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και δύο παραστάσεις Καραγκιόζη από τον Γιάννη Νταγιάκο και τον Γιάννη Μουρελάτο.
Στο κινηματογραφικό σκέλος της διοργάνωσης περιλαμβάνονται η Αγέλαστος Πέτρα του Φίλιππου Κουτσαφτή, ο Πυρετός στο αίμα του Ελία Καζάν, η Πίσω πόρτα του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, καθώς και άλλες ελληνικές και ξένες ταινίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Στα σκαριά νέα σειρά για τον παιδοβιαστή Έπσταϊν
- Mαρούσι: «Η 4χρονη είχε δάκρυα στα μάτια, είπε ότι τη μάλωσαν οι γονείς της» – Τι λέει ο οδηγός ταξί που την εντόπισε
- Ο Μπέκαμ στηρίζει Κάρικ για τον πάγκο της Γιουνάιτεντ
- Αναστάτωση από κατολίσθηση στην Κρήτη: Βράχοι έπεσαν σε θάλασσα
- Πάτρα: Σοκάρουν οι καταγγελίες γιατρού για το τραυματισμένο βρέφος – Ξαφνική εισαγγελική εντολή για αστυνομική φύλαξη
- Παρέμβαση Σεβαστίδη για δίκη Τεμπών: Δεν κρίνεται μόνο η τύχη των κατηγορουμένων αλλά και η αντοχή της δημοκρατίας




