Αρχαία ελληνικά πλοία «σαλπάρουν» για Νέα Υόρκη
«Έλληνες και θάλασσα: Τα ελληνικά πλοία από την αρχαιότητα έως σήμερα» είναι ο τίτλος έκθεσης που εγκαινιάζεται στις 19 Ιουνίου στους χώρους του παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) στη Νέα Υόρκη.
43
«Έλληνες και θάλασσα: Τα ελληνικά πλοία από την αρχαιότητα έως σήμερα» είναι ο τίτλος έκθεσης που εγκαινιάζεται στις 19 Ιουνίου στους χώρους του παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) στη Νέα Υόρκη.
Στην έκθεση, που αντικατοπτρίζει την ιδιαίτερη σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα και θα διαρκέσει ώς τις 30 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστούν ομοιώματα ελληνικών πλοίων από όλες τις ιστορικές περιόδους, πίνακες ζωγραφικής, χάρτες και ένα χαρακτηριστικό δείγμα οξυπύθμενου αμφορέα.
Η παρουσίαση γίνεται σε πέντε ενότητες: α) Προϊστορία και αρχαιότητα β) Έλληνες εξερευνητές και θαλασσοπόροι στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο γ) Το Βυζάντιο και η θάλασσα δ) Ελληνική Επανάσταση και καράβια του 19ου αιώνα ε) 20ός αιώνας: Πόλεμοι και κυριαρχία του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση οργανώνεται σε συνεργασία με το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας, το οποίο παραχωρεί τα εκθέματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Βίντεο από Nτουμπάι: Θραύσματα πυραύλου έπεσε σε ΙΧ – Νεκρός ο οδηγός
- Αταλάντα – Ουντινέζε 2-2: Έμεινε πίσω στη μάχη της Ευρώπης η ομάδα του Μπέργκαμο
- Φωτιά στο κτίριο του παλαιού Λιμεναρχείου στην Πάτρα
- Ντουμπάι: Καπνός σε πολυώροφο κτίριο στη μαρίνα – Αναφορές για εκρήξεις
- Ιράν: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των 168 παιδιών που σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό σχολείου
- Λάρισα: Πώς δρούσε η οικογενειακή σπείρα που έκανε κομπίνες με «χρυσές» λίρες – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ τα «κέρδη»

