Τρίτη 28 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Για διχαστική τακτική κατηγόρησε εκ νέου τον πρωθυπουργό ο Κ.Καραμανλής

Για διχαστική τακτική κατηγόρησε εκ νέου τον πρωθυπουργό ο Κ.Καραμανλής

Σφοδρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Σημίτη ότι ακολουθεί διχαστική τακτική και ανέφερε ότι ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.

25

Σφοδρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Σημίτη ότι ακολουθεί διχαστική τακτική και ανέφερε ότι ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στην πορεία της οικονομίας, αλλά και στα εθνικά θέματα. Επισήμανε δε ότι ο τόπος δεν κυβερνάται, είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόγραμμα και σχέδιο και έκανε λόγο για συγκρούσεις μεταξύ υπουργών, οι οποίοι, όπως είπε, σηκώνουν παντιέρα για την διαδοχή.

Τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει κανένας συμψηφισμός για τα εθνικά θέματα, ούτε να υπάρξει πακετοποίηση διαφορετικών θεμάτων, κάτι, που όπως ανέφερε, φαίνεται να προωθούν ορισμένοι. «Χρειάζεται επαγρύπνιση και αποφασιστικότητα και η ομοψυχία στα εθνικά θέματα είναι δεδομένη» ανέφερε, λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν δίστασε να βάλει «πλάτη» και να στηρίξει το διπλωματικό οπλοστάσιο της χώρας, ακόμα και όταν η κυβέρνηση την κατηγορούσε για τις θέσεις της.

Εξέφρασε τη λύπη του γιατί δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για τις αλλαγές που προωθούνται στο κείμενο της Αγκυρας για τον ευρωστρατό, παρά τις υποσχέσεις του κ. Σημίτη και εξέφρασε την ελπίδα να αρθεί το αδιέξοδο και να δοθεί λύση υπέρ των εθνικών συμφερόντων και όχι, όπως ανέφερε, για τα προσχήματα.

Αναφερόμενος στο Γ ΚΠΣ έκανε λόγο για έγκλημα, τεράστιες καθυστερήσεις, σκουριασμένες μηχανές και παράτυπες μεθόδους ανάθεσης των έργων. «Η αδιαφάνεια συνδέει την κυβέρνηση με συμφέροντα και μίλησε για πρωτόγνωρο νοσηρό κατεστημένο, που έχει ως προστάτη την κυβέρνηση» είπε ο κ. Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι ο έλεγχος της ΝΔ θα είναι καθημερινός, ασφυκτικός και σε όλα τα επίπεδα, με στόχο να φωτίσει την αλήθεια σε όλους τους τομείς.

Περί ασφαλιστικού

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιλέγει τη μη λύση και πως μοιράζει ακάλυπτες επιταγές με δημόσιο δανεισμό, επιχειρώντας να συγκαλύψει και να μεταθέσει για την επόμενη κυβέρνηση το πρόβλημα. Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει απο τον περασμένο Σεπτέμβριο τις προτάσεις της και πως όταν χρειάστηκε ανέλαβε το πολιτικό κόστος ως κυβέρνηση.

Στο σημεί αυτό όμως απηύθυνε και προειδοποίηση στο εσωτερικό του κόμματός του, λέγοντας ότι οι θέσεις που κατέχουν σήμερα τα στελέχη είναι για την περίοδο που το κόμμα θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση και πως δεν προδικάζουν τίποτα ούτε μοιράζουν καρέκλες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής αύριο αναχωρεί για τις Βρυξέλλες και στη συνέχεια για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα έχει επαφές με Ευρωπαίους και Αμερικανούς αξιωματούχους και θα συζητήσει και για τα εθνικά θέματα.

Απάντηση της κυβέρνησης

Ο Κ. Καραμανλής επιδίδεται συνεχώς σε μια καταστροφολογία, νομίζοντας ότι έτσι θα παραπλανήσει τον ελληνικό λαό, δήλωσε ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, σχολιάζοντας την ομιλία του Κώστα Καραμανλή.

Συγκεκριμένα ο κ. Χυτήρης απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Καραμανλής κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού είπε: «Όσο καιρό είναι ο ίδιος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Ελλάδα έχει προοδεύσει και έχει αναβαθμιστεί ως χώρα σε όλους τους τομείς, οικονομικό, τομέα εξωτερικής πολιτικής, κοινωνικής πολιτικής και δημοσίων έργων».

Ο κ. Καραμανλής, όμως, κατέληξε κ. Χυτήρης, ακολουθεί την αντιπολίτευση της «καμένης γης» και δεν έχει την αίσθηση και την ευθύνη που προϋποθέτει ο ρόλος του. «Επιδίδεται σε λαϊκισμό, ο οποίος βεβαίως θα πέσει στο κενό».

Τελευταία ενημέρωση 17:00

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Απριλίου 2026
Cookies