Κίνδυνος-θάνατος η καθιστική ζωή, εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για τους κινδύνους που εγκυμονεί η έλλειψη φυσικής, τονίζοντας ότι μπορεί να αποτελεί μία από τις 10 κυριότερες αιτίες θανάτου και αναπηρίας σε ολόκληρο τον κόσμο.
25
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε προειδοποίηση για τους κινδύνους που εγκυμονεί η έλλειψη φυσικής άσκησης και κατ έπεκταση η καθιστική ζωή, τονίζοντας ότι μπορεί να αποτελεί μία από τις 10 κυριότερες αιτίες θανάτου και αναπηρίας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μιλώντας από την πρωτεύουσα της Βραζιλίας, Σάο Πάολο, η διευθύντρια του Οργανισμού, Γκρο Χάρλεμ Μπρούντλαντ, είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίσουν την επιδημία της καθιστικής ζωής και ότι θα πρέπει να κάνουν γυμναστική τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η καθιστική ζωή ευθύνεται για το θάνατο περίπου δύο εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως και προκαλεί ασθένειες όπως καρδιακά προβλήματα, διαβήτη και παχυσαρκία. Υπολογίζεται ότι πάνω από το 85% του πληθυσμού σε ολόκληρο τον κόσμο δεν ασκούνται αρκετά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Στο στόχαστρο για 3,5 δεκαετίες: Η αιματοβαμμένη πρωτιά του Ισραήλ απέναντι στους δημοσιογράφους
- Όταν η Μαρινέλλα τραγουδούσε μετά τις μεγάλες νίκες του Άρη: «Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά»
- Επεισοδιακή καταδίωξη αυτοκίνητου στην Καλλιθέα – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ιωάννινα: Τουλάχιστον 30 αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στο Πάπιγκο λόγω ισχυρής χαλαζόπτωσης – Όχημα έπεσε στον γκρεμό
- Μαρινέλλα: Η τελευταία συγκλονιστική ερμηνεία της στο Ηρώδειο – Δεν πρόλαβε να την ολοκληρώσει
- Emails «καίνε» τη Φέιθ Κέιτς για τον Έπσταϊν

