Φαντάσματα από το παρελθόν: Κρούσματα πανώλης σε ινδικό κρατίδιο
Δελχί: Ο θάνατος τεσσάρων ατόμων σε κρατίδιο της βόρειας Ινδίας οφείλεται στην προσβολή τους από πνευμονική πανώλη, σύμφωνα με επίσημη επιβεβαίωση του υπουργού Υγείας της χώρας. Ο ίδιος, πάντως, διαβεβαίωσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και δεν υφίσταται κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου.
Δελχί: Ο θάνατος τεσσάρων ατόμων σε κρατίδιο της βόρειας Ινδίας οφείλεται στην προσβολή τους από πνευμονική πανώλη, σύμφωνα με επίσημη επιβεβαίωση του υπουργού Υγείας της χώρας. Ο ίδιος, πάντως, διαβεβαίωσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και δεν υφίσταται κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του BBC στο Δελχί, ο Ινδός υπουργός Υγείας, Δρ Τακούρ, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι το απομακρυσμένο χωριό στο κρατίδιο Χιμακάλ Πραντές -όπου σημειώθηκαν οι τέσσερις θάνατοι- έχει μπει σε καραντίνα. Επιπλέον, 12 άτομα νοσηλεύονται σε κυβερνητικό νοσοκομείο όπου υποβάλλονται σε θεραπεία.
Στη συνέντευξη παρέστη και εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος επιβράβευσε τις προσπάθειες της ινδικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του γεγονότος. Ανέφερε μάλιστα ότι ο ΠΟΥ δεν εξετάζει την έκδοση προειδοποίησης προς τους τουρίστες και απηύθυνε έκκληση προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για “μη δραματοποίηση” της κατάστασης.
health.in.gr
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
- «Έτριψε το αηδιαστικό αιδοίο της επάνω μου» – Η Ρούμπι Ρόουζ καταγγέλει την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση
- Τα must‑have προϊόντα για το απόλυτο no‑makeup makeup look
- Η ώρα της τετράδας: Οι πρώτες ρεβάνς στις τιτανομαχίες των προημιτελικών του Champions League
- Κεφαλονιά: 19χρονη βρέθηκε νεκρή στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου
- Καύσιμα: Πάνω κάτω οι τιμές στο πετρέλαιο κίνησης
- Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για σκάνδαλο υποκλοπών και ΟΠΕΚΕΠΕ – «Έχουμε γίνει πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442