Αποκαλυπτήρια νέων, εντυπωσιακών iMac στην έκθεση MacWorld
Κράτησε την έκπληξη για το τέλος. Έπειτα από δύο ώρες ομιλίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Στίβεν Τζομπς, έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου iMac που έμοιαζε με... επιτραπέζιο φωτιστικό και κατέληξε: «Αυτή είναι η αρχή του τέλους των οθονών CRT».
39
Προς το παρόν, ελάχιστες από τις φήμες που περιέβαλλαν την έκθεση MacWorld επιβεβαιώθηκαν. Ο επικεφαλής της Apple όμως, Στήβεν Τζομπς δεν απογοήτευσε τους πιστούς οπαδούς των iMac και τους έδωσε τουλάχιστον έναν λόγο για να ξεχωρίσουν από τα μάλλον άσχημα PC, σε σύγκριση με τους νέους iMac.
Πράγματι, τρία νέα μοντέλα με φουτουριστική σχεδίαση θα είναι διαθέσιμα προς πώληση έναντι 1.300, 1.500 και 1.800 δολαρίων (1.457, 1681 και 2017 ευρώ αντίστοιχα), ξεκινώντας στα τέλη Ιανουαρίου με το κορυφαίο μοντέλο της σειράς.
Το ακριβότερο μοντέλο θα κυκλοφορήσει με συσκευή εγγραφής/επανεγγραφής CD και εγγραφής DVD (SuperDrive), σκληρό δίσκο χωρητικότητας 60GB, κάρτα γραφικών nVidia GeForce2 MX με 32MB μνήμης DDR, 256ΜΒ μνήμης και επεξεργαστή G4 στα 800ΜΗz – η Apple δεν έσπασε ακόμα το φράγμα του 1GHz παρά τις προσδοκίες για το αντίθετο.
Και τα τρία μοντέλα έχουν ενσωματωμένη επίπεδη οθόνη υγρών κρυστάλλων 15 ιντσών, με ανάλυση 1024×768 εικονοστοιχεία. Ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει το ύψος και τη γωνία θέασης της οθόνης, η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει υψηλή φωτεινότητα, χωρίς να κουράζει τα μάτια.
Τα μόνα μοντέλα που θα παραμείνουν διαθέσιμα με τις κλασσικές πλέον οθόνες CRT είναι δύο υπάρχοντα μοντέλα iMac, χαμηλότερου κόστους (800 δολαρίων -897 ευρώ- και 1.000 περίπου δολαρίων, ή 1.121 ευρώ, μετά την μείωση τιμών στην οποία προέβη τη Δευτέρα η εταιρεία).
Στο εξής και μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, όλοι οι υπολογιστές της Apple θα φέρουν τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας, το Mac OS X, το οποίο κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2001. Σύμφωνα με τον Τζομπς, τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν αναπτυχθεί περίπου 2.500 εφαρμογές για αυτό.
Αν και οι νέοι iMac ήταν η πιο εντυπωσιακή ανακοίνωση της Apple στην έκθεση του Σαν Φρανσίσκο, η εταιρεία δεν περιορίστηκε σε αυτήν. Ανακοινώθηκαν επίσης νέα φορητά iBook με μεγαλύτερη οθόνη 14 ιντσών (από 12,1 ίντσες), επεξεργαστή PowerPC G3 στα 600ΜΗz, μνήμη RAM 256MB, σκληρό δίσκο 20GB, συσκευή CD/RW-DVD και αυτονομία έξι ωρών. Το ακριβότερο νέο μοντέλο θα πωλείται έναντι 1.800 περίπου δολαρίων ή 2.017 ευρώ.
Επίσης, παρουσίασε το πρόγραμμα επεξεργασίας, διαχείρισης και εκτύπωσης ψηφιακών φωτογραφιών, iPhoto, το οποίο θα διατεθεί δωρεάν από το δικτυακό τόπο της Apple.
Η εντυπωσιακή παρουσίαση του Τζομπς τελείωσε και όπως φάνηκε η Apple παραμένει αφοσιωμένη στους iMac που παρουσίασε πρώτη φορά τρία χρόνια πριν – εξάλλου στο διάστημα αυτό έχει πουλήσει έξι εκατομμύρια υπολογιστές οι οποίοι, αν μη τι άλλο, έχουν και στυλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Stoiximan: «Η στιγμή σου ανήκει»
- Αγρότες: Με νέα μπλόκα απαντούν στις απειλές και τον προσχηματικό διάλογο της κυβέρνησης – Έκλεισαν τα Μάλγαρα
- Ετοιμαστείτε για επιβίβαση – Παρθενική πτήση για το «ιπτάμενο αυτοκίνητο» της Embraer
- Αυτό είναι το φορτίο με τους 4 τόνους κοκαΐνη που μετέφερε το πλοίο του Έλληνα «Εσκομπάρ»
- Νίκες και ήττες της διαιτησίας επί Λανουά
- Αναίτια επίθεση του Ράσελ Μπραντ στην Κέιτι Πέρι: «Εντάξει ο Ορλάντο Μπλουμ, αλλά ο Τζάστιν Τριντό είναι μαριονέτα»


