
Οι… ουρανοξύστες στο στόχαστρο του πρίγκιπα Καρόλου
«Αυτάρεσκα φαλλικά οικοδομήματα που αντανακλούν τον εγωισμό του αρχιτέκτονα και όχι την κατασκευαστική αρτιότητα» είναι για τον πρίγκιπα Κάρολο οι ουρανοξύστες. Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέδριο με θέμα «Το κτίριο στον 21ο αιώνα».
38
Την άποψή του για τους ουρανοξύστες κατέθεσε ο πρίγκιπας Κάρολος σε συνέδριο με θέμα «Το κτίριο στον 21ο αιώνα», που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Η γνώμη του Καρόλου δεν ήταν καθόλου κολακευτική, διότι χαρακτήρισε τα ψηλά κτίρια «αυτάρεσκα φαλλικά οικοδομήματα και καταθλιπτικές κεραίες που αντανακλούν τον εγωισμό του αρχιτέκτονα και όχι την κατασκευαστική αρτιότητα».
Και αφού είχε πει τα παραπάνω μιλώντας σε ακροατήριο αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών, πρόσθεσε: «Φαντάζομαι ότι η παρουσιά μου εδώ είναι τόσο καλοδεχούμενη όσο και μια έφοδος της αστυνομίας σε οίκο ανοχής».
Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο ArtDaily, λίγη ώρα πριν στο βήμα είχε ανέβει ο δήμαρχος του Λονδίνου Κέν Λίβινγκστον, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρίγκιπα Κάρολο «Ταλιμπάν των οικολόγων», ενώ για εκείνους που αντιτίθενται στην κατασκευή ψηλών κτιρίων, είπε ότι «αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία του Λονδίνου μετά τον Αδόλφο Χίτλερ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης: «Ο Οδοντωτός πρέπει να σφυρίξει ξανά με ασφάλεια»
- «Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο επιστρέφει στην Ελλάδα για τον Άρη»
- Ιταλία: Αρνήθηκε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν νατοϊκή βάση στη Σικελία
- Άλεκ Μπάλντουιν: Επιστρέφει στη δράση με το αστυνομικό θρίλερ «Kockroach»
- Μουντιάλ 2026: «Κανένα θέμα» λέει η FIFA με τη συμμετοχή του Ιράν (vid)
- Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Η κυβέρνηση προσφέρει γη, ενέργεια και νερό σε data centers των ΗΠΑ χωρίς κανένα αντάλλαγμα




