
Πολύτιμα αντικείμενα του 8ου αιώνα π.Χ. αιώνα σε αποσκευές δύο ταξιδιωτών
Περισσότερα από 100 περιδέραια από ορείχαλκο, βραχιόλια, ετρουσκικές προτομές, ρωμαϊκούς αμφορείς και άλλα αντικείμενα, που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα π.Χ., ανακάλυψαν οι τελωνειακές αρχές της Γαλλίας στις αποσκευές δύο ταξιδιωτών.
38
Περισσότερα από 100 περιδέραια από ορείχαλκο, βραχιόλια, ετρουσκικές προτομές, ρωμαϊκούς αμφορείς και άλλα αντικείμενα, που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα π.Χ., ανακάλυψαν οι τελωνειακές Αρχές της Γαλλίας στις αποσκευές δύο ταξιδιωτών.
Τα πολύτιμα αντικείμενα είχαν κλαπεί από βασιλικούς τάφους και τάφους πολεμιστών της περιοχής Μπασιλικάτα στη νότια Ιταλία. Τα αρχαία δεν επιστράφηκαν, όμως, στην Ιταλία, καθώς, όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος ArtDaily, οι ιατλικές αρχές τα αποποιήθηκαν.
Η έρευση των αρχαίων προκάλεσε έκπληξη στους τελωνειακούς υπαλλήλους, διότι δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι αντικείμενα τέτοιας αξίας θα ήταν τόσο πρόχειρα συσκευασμένα και κακοτυλιγμένα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης: «Ο Οδοντωτός πρέπει να σφυρίξει ξανά με ασφάλεια»
- «Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο επιστρέφει στην Ελλάδα για τον Άρη»
- Ιταλία: Αρνήθηκε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν νατοϊκή βάση στη Σικελία
- Άλεκ Μπάλντουιν: Επιστρέφει στη δράση με το αστυνομικό θρίλερ «Kockroach»
- Μουντιάλ 2026: «Κανένα θέμα» λέει η FIFA με τη συμμετοχή του Ιράν (vid)
- Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Η κυβέρνηση προσφέρει γη, ενέργεια και νερό σε data centers των ΗΠΑ χωρίς κανένα αντάλλαγμα




