
Ολυμπιακή διάκριση για τη ζωγράφο Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη
«Καλλιτέχνης των Σπορ του 2002» ανακηρύχθηκε από την Αθλητική Ακαδημία των ΗΠΑ η ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη. Τα έργα της επιλέχτηκαν να γίνουν οι επίσημες αφίσες της Χειμερινής Ολυμπιάδας του Σολτ Λέικ Σίτι.
38
«Καλλιτέχνης των Σπορ του 2002» ανακηρύχθηκε από την Αθλητική Ακαδημία των ΗΠΑ η ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, ενώ τα έργα της επιλέχτηκαν να γίνουν οι επίσημες αφίσες της Χειμερινής Ολυμπιάδας του Σολτ Λέικ Σίτι. Η Μ.Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη τιμήθηκε τη Δευτέρα από τον πρόεδρο της Αθλητικής Ακαδημίας των ΗΠΑ, Τόμας Ρόσαντιτς.
Η τελετή έγινε στο υπουργείο Πολιτισμού, παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, του συζύγου της, πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Νίκου Έξαρχου, του γενικού γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων, Κώστα Καρτάλη και της επικεφαλής του τομέα Ολυμπιακών Αγώνων της ΝΔ, Φάνη Πετραλιά.
Μιλώντας ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι η επιλογή της ως «Καλλιτέχνιδος των Σπορ του 2002» είναι τμητική για την Ελλάδα και φέρνει πιο κοντά την «Αθήνα 2004» με το Σολτ Λέικ Σίτι. Ο κ. Ρόσαντιτς επισήμανε: «Η Αθλητική Ακαδημία των ΗΠΑ συνεργάζεται με 60 χώρες και έχει επιστημονικά προγράμματα για όλα τα σπορ. Η κ. Βαλυράκη είναι η δεύτερη γυναίκα που αναδεικνύεται από την Ακαδημία και τα έργα της θα γίνουν επίσημες αφίσες του Σολτ Λέικ Σίτι». Επίσης, ανέφερε ότι το όνομά της θα δοθεί σε μία αίθουσα της Ακαδημίας.
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η βράβευση αυτή. Είμαι συγκινημένη και χαίρομαι που εκπροσώπησα επάξια τη χώρα μου» δήλωσε η κ. Βαλυράκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης: «Ο Οδοντωτός πρέπει να σφυρίξει ξανά με ασφάλεια»
- «Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο επιστρέφει στην Ελλάδα για τον Άρη»
- Ιταλία: Αρνήθηκε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν νατοϊκή βάση στη Σικελία
- Άλεκ Μπάλντουιν: Επιστρέφει στη δράση με το αστυνομικό θρίλερ «Kockroach»
- Μουντιάλ 2026: «Κανένα θέμα» λέει η FIFA με τη συμμετοχή του Ιράν (vid)
- Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Η κυβέρνηση προσφέρει γη, ενέργεια και νερό σε data centers των ΗΠΑ χωρίς κανένα αντάλλαγμα




