
Έργα φοιτητών και αποφοίτων της ΑΣΚΤ στο σταθμό του ΗΣΑΠ, στον Πειραιά
Με έργα φοιτητών και αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών θα κοσμείται από την Τρίτη και για δύο μήνες ο σταθμός του ΗΣΑΠ στον Πειραιά. «Ο ΗΣΑΠ σύντομα θα πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής του Μετρό» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Βερελής.
38
Έργα ζωγραφικής φοιτητών και αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών θα κοσμούν από σήμερα, Τρίτη, και για δύο μήνες τον ανακαινισμένο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά. Τα έργα επιλέχθηκαν ύστερα από διαγωνισμό που προκήρυξε ο ΗΣΑΠ με θεματολογία την ιστορία των μεταφορών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, την ιστορία του ΗΣΑΠ και την ιστορία του Πειραιά και της θάλασσας.
Την έκθεση εγκαινίασε ο υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Βερελής, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι θα υπάρξουν και άλλες εικαστικές παρεμβάσεις στους σταθμούς. Μάλιστα, ανέφερε ότι έχουν ήδη προκηρυχτεί διαγωνισμοί για δύο σταθμούς και σύντομα θα προκηρυχθούν και άλλοι επτά, ώστε να αλλάξουν πρόσωπο όλοι οι σταθμοί. «Ο ΗΣΑΠ σύντομα θα πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής του Μετρό» δήλωσε ο Χρ.Βερελής.
Στο σταθμό του Πειραιά, τον Απρίλιο, θα πραγματοποιηθεί έκθεση ιστορίας του σιδηροδρόμου που θα συνδυαστεί με πολυθεάματα. Μετά τα εγκαίνια, βραβεύτηκαν οι καλλιτέχνες, των οποίων τα έργα εκτίθενται στο σταθμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης: «Ο Οδοντωτός πρέπει να σφυρίξει ξανά με ασφάλεια»
- «Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο επιστρέφει στην Ελλάδα για τον Άρη»
- Ιταλία: Αρνήθηκε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν νατοϊκή βάση στη Σικελία
- Άλεκ Μπάλντουιν: Επιστρέφει στη δράση με το αστυνομικό θρίλερ «Kockroach»
- Μουντιάλ 2026: «Κανένα θέμα» λέει η FIFA με τη συμμετοχή του Ιράν (vid)
- Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Η κυβέρνηση προσφέρει γη, ενέργεια και νερό σε data centers των ΗΠΑ χωρίς κανένα αντάλλαγμα




