Στα πενήντα της μπήκε η Ποντικοπαγίδα, η μακροβιότερη θεατρική παράσταση του κόσμου
Αδιαλείπτως από το 1952 παίζεται στο Λονδίνο η Ποντικοπαγίδα, από τα διασημότερα και το δημοφιλέστερο ίσως θεατρικό έργο της Αγκάθα Κρίστι. Ο θίασος δεν έχει χάσει, όλα αυτά τα χρόνια, ούτε μία παράσταση -έστω και αν έχει αλλάξει συνολικά 324 μέλη.
1
Η Ποντικοπαγίδα, ένα από τα διασημότερα έργα της Αγκάθα Κρίστι, εισήλθε αισίως την Κυριακή στα 49 της χρόνια. Πρόκειται για τη μακροβιότερη θεατρική παράσταση όλων των εποχών. Η πρεμιέρα έγινε στις 25 Νοεμβρίου του 1952. Από τότε, πάνω από δέκα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει το έργο που έχει ανέβει σε περισσότερες από 40 χώρες και έχει μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες.
Όπως μας θυμίζει το BBC, το έργο ξεκίνησε σαν ένα τριαντάλεπτο σκετσάκι ονόματι Τρία τυφλά ποντικάκια, που γράφτηκε το 1947 από την Αγκάθα Κρίστι επ ευκαιρία των ογδοηκοστών γενεθλίων της τότε βασίλισσας Μαρίας. Πρωταγωνιστές του αρχικού θιάσου ήταν ο Ρίτσαρντ Ατέμπορο και η Σίλια Σιμ. Η επιτυχία των πρώτων παραστάσεων ήταν «περιορισμένη».
Το 1958 η Ποντικοπαγίδα έγινε η μακροβιότερη βρετανική παράσταση, για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στα μέσα της δεκαετίας του 70.
Όλα αυτά τα χρόνια στην παράσταση έχουν συμμετάσχει 324 διαφορετικοί ηθοποιοί. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Ντέιβιντ Ρέιβεν, ο οποίος μπήκε στο βιβλίο Γκίνες ως ο «ανθεκτικότερος» ηθοποιός. Συμμετείχε σε 4.575 παραστάσεις. Ο θίασος, πάντως, δεν έχει χάσει ούτε μία παράσταση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει: Πώς η λογοτεχνία άλλαξε τον τρόπο που μιλάμε για τις γυναίκες
- Συνεχίζουν να τραβούν την… ανηφόρα οι τιμές στα ακίνητα
- Συγκινητικές στιγμές τα μεσάνυχτα στο «Ελ. Βενιζέλος» – Επαναπατρίστηκαν 450 Έλληνες από το Ντουμπάι
- Μπακς – Τζαζ 113-99: «Καθάρισε» ο Αντετοκούνμπο για το Μιλγουόκι (vids)
- Σπουδαίο ντέρμπι στο κατάμεστο Καραϊσκάκη: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ψάχνουν νίκη κορυφής
- Όλοι έχουμε μυστικά, αλλά πώς μας επηρεάζουν;



