Θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ: Ρεκόρ χρήσης ενδοφλέβιων ναρκωτικών στην Ελλάδα
Αθήνα: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας της ΕΕ στην ετήσια έκθεσή του, σύμφωνα με την οποία προκύπτει σημαντική αύξηση της χρήσης ενδοφλέβιων ναρκωτικών στη χώρα μας, αλλά και του ποσοστού χρήσης της κοκαΐνης.
Αθήνα: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας της ΕΕ στην ετήσια έκθεσή του, σύμφωνα με την οποία προκύπτει σημαντική αύξηση της χρήσης ενδοφλέβιων ναρκωτικών στη χώρα μας, αλλά και του ποσοστού χρήσης της κοκαΐνης.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου, την Τετάρτη, οι ειδικοί του Κέντρου διαπιστώνουν ότι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα υπάρχει αύξηση «καπνίσματος» της κοκαΐνης αναμεμειγμένης με καπνό, κυρίως σε χώρους διασκέδασης. Οι χρήστες κοκαΐνης που ζητούν θεραπεία απεξάρτησης αυξάνονται κυρίως στην Ισπανία και την Ολλανδία, αλλά και στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία.
Στη χώρα μας μεγάλη αύξηση παρουσιάζει και το ποσοστό των χρηστών της ηρωίνης που φτάνει το 84,2% επί του συνόλου αυτών που έχουν ακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης. Ακολουθούν οι χρήστες της κάνναβης, της κοκαΐνης και του ecstacy.
Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι και η διαπίστωση ότι έχει σημειωθεί αύξηση του ιού του AIDS στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Πορτογαλία και η Φινλανδία. Στις χώρες αυτές αυξάνονται επίσης και τα κρούσματα ηπατίτιδας.
Τέλος, αυξητικές τάσεις στην ΕΕ εμφανίζουν και τα συνθετικά ναρκωτικά. Περισσότερο διαδεδομένη ουσία είναι το χάπι ecstacy. Κοινό χαρακτηριστικό των χρηστών των συνθετικών ουσιών, ιδιαίτερα αυτών που συχνάζουν σε κέντρα διασκέδασης, αποτελεί η ανάμειξη ουσιών συνθετικών ή μη.
health.in.gr
- Άγρια ληστεία στη Μανολάδα – Τον άρπαξαν με ΙΧ και τον ξυλοκόπησαν για να του πάρουν χρήματα και διαβατήριο
- Παναιτωλικός – Κηφισιά 2-1: Νίκη «δώρο» στο εαυτό του για τον ένα αιώνα ζωής!
- Οι αναμνήσεις (του Σερ Άλεξ) ξαναγυρίζουνε…
- Η πτώση στον γκρεμό του Mr Mango, η υπόθεση διαδοχής, ο «κακομαθημένος» γιος ως βασικός ύποπτος – Ο γρίφος του 5ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο
- Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις συνέπειες του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Στις κλήσεις του Αντσελότι ο Νεϊμάρ για τα φιλικά της Βραζιλίας με Γαλλία και Κροατία
- Τα ΗΑΕ μετέφεραν 600 Ισραηλινούς στο «Μπεν Γκουριόν» με πτήσεις τσάρτερ – 100 Ισραηλινοί έφτασαν και στην Αθήνα
- Λαϊκά δικαστήρια για τον Τιμοτέ Σαλαμέ: Και η Doja Cat στέκεται πλάι στους καλλιτέχνες της όπερας και του μπαλέτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/howen-81s4ryYuIh4-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442