29

Προτού παραδοθεί στην πυρά για τα αποτελέσματα του drug-test που έκανε την περασμένη εβδομάδα, η 37χρονη Ρωσίδα Ολυμπιονίκης τηςΑτλάντα στα 100μ. με εμπόδια, Λουντμίλα Ένκβιστ, παραδέχτηκεότι έχει κάνει χρήση αναβολικών.


Η αθλήτρια, που γνώρισε δόξες στους στίβους αγωνιζόμενη με τα χρώματα της Σουηδίας, υποβλήθηκε σε drug-test στο Λίλεχαμερ της Νορβηγίας, όπου προετοιμαζόταν για να συμμετάσχει στη Χειμερινή Ολυμπιάδα του 2002, στο Σολτ Λέικ Σίτι των ΗΠΑ, στο αγώνισμα του μπόμπσλεϊ.


Η ίδιααποφάσισε να γνωστοποιήσει την ενέργειά της προτού βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου, με βάση τα αποτελέσματα του τεστ: «Έκανα κάτι απαίσιο και αισθάνομαι πολύ άσχημα» είπε στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ.


«Αγόρασα μερικά χάπια που γνώριζα ότι περιείχαν απαγορευμένες ουσίες, ανάμεσά τους αναβολικά στερεοειδή» έγραφε στοφαξ που έστειλε στο ΤΤ· το έκανε στη διάρκεια της επίσκεψής της στη Ρωσία, το καλοκαίρι.


Και τώρα αναμένει τα αποτελέσματα, που θα ανακοινωθούν σύντομα -εάν βρεθεί θετική, κινδυνεύει με διετή αποκλεισμό και η νέα της καριέρα τελειώνει άδοξα. Θα φύγει στιγματισμένη, όπως είχε συμβεί ξανά το 1993, όταν είχε βρεθεί θετική σε στεροειδή -αργότερα αποκαταστάθηκε από τα ρωσικά δικαστήρια και συνέχισε, κερδίζοντας το χρυσό το 1996 στην Ατλάντα και το παγκόσμιο στην Αθήνα, τον επόμενο χρόνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό