Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα «Νέα Βαλκάνια 2001» – Το Σεπτέμβριο τα νεότερα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδα
Εντός του ερχόμενου μήνα, με την ευκαιρία της επίσκεψης της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ στην Αθήνα, θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, όπως είπε ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Θεσσαλονίκη.
38
Εντός του ερχόμενου μήνα, με την ευκαιρία της επίσκεψης της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ στην Αθήνα, θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, όπως είπε ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Θεσσαλονίκη.
Χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Πολιτισμού, από το Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης, παρουσίασε το πρόγραμμα «Νέα Βαλκάνια 2001», που αφορά σε εκδηλώσεις διοργανωμένες από την Εταιρεία Προβολής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τις αρχές του καλοκαιριού και περιλαμβάνει πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν το ευρύ φάσμα της Επικράτειας Πολιτισμού. Οι εκδηλώσεις αυτές εξακτινώνονται σε όλη την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.
Ο τίτλος παραπέμπει στο βαλκανικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, όχι όμως με το στερεότυπο τρόπο που έχει περάσει στη Δύση. Στις εκδηλώσεις εντάσσονται τα «Πρέσπεια», που διοργανώνονται για 11η συνεχή χρονιά στην ακριτική Φλώρινα και στις παραλίμνιες κοινότητες της περιοχής, η σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Βαλκανική πλατεία» που διοργανώνει ο Δήμος Νεάπολης, το Κέντρο Λαϊκών Δρωμένων Κομοτηνής, το Βαλκανικό Φεστιβάλ Νέων Πιερίας, το συνέδριο που διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας για τον Αριστοτέλη (20- 22 Σεπετεμβρίου), το Φεστιβάλ «Βαλκανικές Φωνές» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (14-15 Σεπτεμβρίου) κ.ά.
Πρόκειται ουσιαστικά για συγκέντρωση και κατηγοριοποίηση σειράς εκδηλώσεων περιφερειακών και κεντρικών δήμων που δρούν στη Βόρεια Ελλάδα και επιχορηγούνται από το ΥΠΠΟ (τα ειδικά κονδύλια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας) με στόχο τη συλλογική δράση. Το συντονισμό των δραστηριοτήτων του γραφείου Θεσσαλονίκης της Ανώνυμης Εταιρείας Προβολής της Ελληνικής Κληρονομιάς έχει ο πρόεδρος του ΔΣ του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, Δημήτρης Σαλπιστής.
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης ήταν και η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Μανουέλα Παυλίδου, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι φορέων πολιτισμού που μετέχουν στις εκδηλώσεις «Νέα Βαλκάνια 2001».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης με την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν
- Τι ισχύει για τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Άγιαξ: Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός
- Σάκκαρη – Αντρέεβα 0-2: Ήττα και αποκλεισμός στο Australian Open
- Κακοκαιρία: Αναστέλλονται οι διανομές από eFood, Wolt και Box
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Στον ανακριτή ο δράστης – Τι θα πει στην απολογία του
- VITA: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ


