
Αρχαίο νεκροταφείο αποκαλύφθηκε στην περιοχή του κωπηλατοδρομίου στο Μαραθώνα
Νεκροταφείο του 5ου π.Χ. αιώνα έφερε στο φως η ανασκαφή που διενεργεί η Β Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην περιοχή, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το κωπηλατοδρόμιο στο Μαραθώνα.
38
Νεκροταφείο του 5ου π.Χ. αιώνα έφερε στο φως η ανασκαφή που διενεργεί η Β Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην περιοχή, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το κωπηλατοδρόμιο στο Μαραθώνα.
Όπως μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ 100,4, η ανακάλυψη αναμένεται να φέρει αλλαγές στις υπό κατασκευή εγκαταστάσεις αλλά και στη διαπλάτυνση των δρόμων, που είχε προτείνει ο «Αθήνα 2004».
Η ανασκαφή της Β ΕΠΚΑ ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες και μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί έξι ταφικά μνημεία με περιβόλους και τμήματα του αρχαίου δρόμου, που οδηγούσε στο Ραμνούντα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Για πρώτη φορά ο Αραγτσί αναφέρεται σε απευθείας επικοινωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ
- Ιράν: Οι 2 στους 3 Αμερικανούς θέλουν να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος
- Ιράν: Ο πόλεμος θα τελειώσει σε «δύο ή τρεις εβδομάδες», δηλώνει ο Τραμπ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Περικοπές στη χρήση πετρελαίου και αερίου
- Το Χρηματιστήριο Αθηνών αναβαθμίστηκε από τον MSCI και επιστρέφει στις ανεπτυγμένες αγορές
- Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς «έσβησε» 17 δισ. δολάρια από τον κλάδο των μεταφορών



