Οριστικό «όχι» από τον Μπερλουσκόνι σε ντιμπέιτ με τον ηγέτη της Ελιάς
Μόλις τρεις ημέρες πριν οι Ιταλοί ψηφοφόροι κληθούν να προσέλθουν στις κάλπες, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι λέει το τελικό «όχι» στην πρόταση του ηγέτη της Κεντροαριστεράς Φραντσέσκο Ρουτέλι να διασταυρώσουν τα ξίφη τους ενώπιον του τηλεοπτικού κοινού. Η δικαιολογία του Καβαλιέρε; «Απλά ο κ. Ρουτέλι δεν το αξίζει».
51
Μόλις τρεις ημέρες πριν οι Ιταλοί ψηφοφόροι κληθούν να προσέλθουν στις κάλπες, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι λέει το τελικό «όχι» στην πρόταση του ηγέτη της Κεντροαριστεράς Φραντσέσκο Ρουτέλι να διασταυρώσουν τα ξίφη τους ενώπιον του τηλεοπτικού κοινού. Η δικαιολογία του Καβαλιέρε; «Απλά ο κ. Ρουτέλι δεν το αξίζει».
«Η ύστατη πιθανότητα μιας μονομαχίας Ρουτέλι – Μπερλουσκόνι εξαφανίστηκε» γράφει η Repubblica και η Stampa επισημαίνει: «Κανένας απευθείας αγώνας μεταξύ του Ρουτέλι και του Καβαλιέρε».
Οι δύο υποψήφιοι για τον πρωθυπουργικό θώκο της Ιταλίας θα εμφανιστούν αύριο, Παρασκευή, σε δύο διαφορετικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ο τέως δήμαρχος της Ρώμης θα δώσει τη «μάχη» του από τη RAI και ο αρχηγός της Forza Italia και επικεφαλής του δεξιού συνασπισμού «Οίκος των Ελευθεριών» θα εμφανιστεί σε ένα εκ των τριών τηλεοπτικών δικτύων που έχει στην ιδιοκτησία του.
Ο Φραντσέσκο Ρουτέλι ζήτησε χθες για μία ακόμη φορά από τον Καβαλιέρε να βρεθούν ενώπιος ενωπίω σε μία τηλεοπτική μονομαχία ή να οργανωθεί τουλάχιστον μία απευθείας σύνδεση μεταξύ των δύο τηλεοπτικών δικτύων, όπου θα εμφανίζονται.
«Ο κ. Ρουτέλι δεν το αξίζει» ήταν η απάντηση του Μπερλουσκόνι, ο οποίος καθ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δήλωνε ότι ο επικεφαλής της Κεντροαριστεράς δεν είναι αντίπαλος ισάξιος με αυτόν.
Στις εκλογές του 96 Μπερλουσκόνι και Πρόντι είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους σε ένα ντιμπέιτ που είχαν παρακολουθήσει έξι εκατομμύρια τηλεθεατές. Ο αυριανός μονόλογος του Καβαλιέρε θα μεταδοθεί απευθείας σε γιγάντιες οθόνες σε πολλές πόλεις της Ιταλίας και στη Ρώμη, όπου η ιταλική Δεξιά θα πραγματοποιήσει τις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις.
Ο «Οίκος των Ελευθεριών» προηγείται πάντα της Ελιάς στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο ο Ρουτέλι δηλώνει σίγουρος ότι η 13η Μαΐου θα τον βρει νικητή των εκλογών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «Πάμε μια βόλτα;»: Τι θα δούμε στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη στο MEGA
- Classic Rock: Το μεγάλο αφιέρωμα για τους Rolling Stones έρχεται την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Int.: Έρχεται αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- ΑΕΚ – Μπανταλόνα: Ώρα υπέρβασης και πρόκρισης για την Ένωση
- Πυρ ομαδόν κατά της πρότασης για δόμηση σε περιοχές Natura
- Ο Κάνιε Γουέστ κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου και στη Γαλλία
- Τα ενοίκια «καίνε» το πορτοφόλι των νοικοκυριών – Αποκαλυπτική μελέτη
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο νεαροί που εκβίαζαν φίλο τους για χρήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442