
Οι Σπερς κέρδισαν για έβδομη συνεχόμενη φορά και πλησίασαν απειλητικά τους Τζαζ
Μία ανάσα χωρίζει πλέον τους Σαν Αντόνιο Σπερς από τους Γιούτα Τζαζ και την κορυφή της κατάταξης στη Μεσοδυτική Περιφέρεια του ΝΒΑ. Οι Σπερς έφτασαν στην έβδομη συνεχόμενη νίκη τους, επικρατώντας 109-85 των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και να κυνηγήσουν την πρώτη θέση.
75
Μία ανάσα χωρίζει πλέον τους Σαν Αντόνιο Σπερς από τους Γιούτα Τζαζ και την κορυφή της κατάταξης στη Μεσοδυτική Περιφέρεια του ΝΒΑ. Οι Σπερς έφτασαν στην έβδομη συνεχόμενη νίκη τους, επικρατώντας 109-85 των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και να κυνηγήσουν την πρώτη θέση.
Όπλο των Σπερς ήταν η πολύ καλή άμυνα, ενώ το σκοράρισμα είχε αναλάβει ο Τιμ Ντάνκαν, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους, ενώ μάζεψε και 12 ριμπάουντ. «Είμαστε στο σωστό δρόμο, παίζουμε συνεχώς και καλύτερα, νιώθουμε ωραία και η βελτίωση είναι φανερή» υποστήριξε ο τεχνικός του Σαν Αντόνιο Γκρεγκ Πόποβιτς.
Ο Ντέρεκ Αντερσον και ο Αντόνιο Ντάνιελς προσέθεσαν από 14 ακόμη πόντους για τους Σπερς, με τον Ντέιβιντ Ρόμπινσον και τον Μαλίκ Ρόουζ, ο οποίος μάζεψε και δέκα ριμπάουντ, να σημειώνουν από 13 πόντους. Για τους Γουόριορς, που έχουν χάσει σε πέντε συνεχόμενες αναμετρήσεις από το Σαν Αντόνιο και 11 συνολικά, πρώτος σκόρερ ήταν ο Αντόν Τζέιμισον με 29 πόντους.
Επιστροφή στις νίκες για Σίξερς
Έπειτα από δύο ήττες, η Φιλαδέλφεια γύρισε στο δρόμο των επιτυχιών και άρχισε… να θυμίζει κάτι από την ομάδα που «σαρώνοντας» όποιον πετύχαινε μπροστά της έφτανε στην κορυφή της κατάταξης. Οι Σίξερς επικράτησαν 99-80 των Ντένβερ Νάγκετς με πρωταγωνιστή για μία ακόμη φορά τον Αλεν Αϊβερσον.
Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας, αφού οι Σίξερς δεν μπόρεσαν να φτάσουν εγκαίρως στο First Union Center, λόγω της χιονοθύελλας. Ένας από αυτούς που έφτασαν με… καθυστέρηση ήταν και ο Αλεν Αϊβερσον, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να πετύχει 37 πόντους και να οδηγήσει την ομάδα του στην επικράτηση.
Ο Ααρον ΜακΚι προσέθεσε άλλους 11 πόντους για τη Φιλαδέλφεια, μοίρασε και δέκα ασίστ, ενώ έχασε το τρίτο του triple double για την περίοδο για δύο ριμπάουντ, αφού σταμάτησε στα οκτώ.
Για τους Νάγκετς ήταν η τέταρτη ήττα στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Ο Αντόνιο ΜακΝτάις πέτυχε 28 πόντους και ο Τζορτζ ΜακΚλάουντ άλλους 13.
Με πρωταγωνιστή τον Ολάζουον
Ο Ακίμ Ολάζουον έστω και αν ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, έστω και αν η απόδοσή του πλέον δεν έχει και μεγάλη σχέση με αυτή μερικών χρόνων νωρίτερα, ήταν εκείνος που, ουσιαστικά, οδήγησε τους Χιούστον Ρόκετς στην επικράτηση με 100-86 επί των Νιου Γιορκ Νικς.
Μπορεί ο Ολάζουον να μην ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, ωστόσο ήταν αυτός που έδωσε το δικαίωμα στους Ρόκετς να… επιστρέψουν στο παιχνίδι στην τρίτη περίοδο, όταν έκλεισε κάθε διάδρομο προς το καλάθι της ομάδας του και «μίλησε» επιθετικά με δέκα πόντους, ενώ μάζεψε εννέα ριμπάουντ και μοίρασε δύο τάπες. Κορυφαίος σκόρερ των Ρόκετς ήταν ο Στιβ Φράνσις με 29 πόντους, ενώ μάζεψε και δέκα ριμπάουντ.
Για τους Νικς ο Αλαν Χιούστον πέτυχε 31 πόντους, ο Μάρκους Κάμπι προσέθεσε 14 και άλλους 13 ο Λατρέλ Σπρίουελ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Γιώργος Μυλωνάκης: Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ – Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του
- Τι εννοεί ο Αρκάς με τη σημερινή καλημέρα της Κυριακής;
- Οι γαλάζιοι αντάρτες ξαναχτυπούν
- Άννα Νταγάκη: «Από την Κρήτη ως το Άπειρο»
- Στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις στα Πρότυπα σχολεία και την κλήρωση στα Πειραματικά
- Μεγάλα ντέρμπι στη Super League: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στη Λεωφόρο και ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια


