66

Για 43 οι ελπίδες του ΠΑΟΚ ήταν ζωντανές. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ακολουθώντας επιθετική τακτική, προσπαθούσε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο, όμως δύο λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όλα τελείωσαν. Ο Μπρούγκινγκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τοχούρογλου και «σφράγισε» την πρόκριση της Αϊντχόβεν στους 16 του Κυπέλλου UEFA.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να πετύχουν το γρήγορο γκολ, που θα τους έδινε το δικαίωμα να ελπίζουν ότι θα μπουν ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Μόλις στο έκτο λεπτό, ο Ναλιτζής σούταρε από ευνοϊκή θέση για να μπλοκάρει ο Βάτεροϊς. Τέσσερα λεπτά αργότερα, φωτοβολίδα χτύπησε τον Μπρούγκινγκ, τη στιγμή που ετοιμαζόταν να εκτελέσει κόρνερ, με αποτέλεσμα την ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα. Στο 14 ο Καμπς έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Βάτεροϊς.


Ο Μπρούγκινγκ, όμως, στο 43 τελείωσε ουσιαστικά τον αγώνα. Ήταν ένα λάθος του Κατσιαμπή, που εκμεταλλεύθηκε ο Κέζμαν, έκλεψε την μπάλα και την έστρωσε στον αρχηγό της Αϊντχόβεν, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 0-1. Η επανάληψη ήταν απλώς μια τυπική διαδικασία και για τις δύο ομάδες, καθώς η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί και οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν κουράγιο να αντιδράσουν.


Ο ΠΑΟΚ, πάντως, διαμαρτύρεται για δύο περιπτώσεις πέναλτι που δεν τους δόθηκαν. Η πρώτη ήταν στο 17, όταν ο Οκκάς μπήκε από πλάγια στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ούγιερ, ενώ στο 20 ο Κόλκα ανέτρεψε το Ναλιτζή σε μία διεκδίκηση της μπάλας.


ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Βενετίδης (46 Καφές), Κατσιαμπής, Καμπς (72 Καραδήμος), Κωνσταντινίδης, Ναλιτζής, Γεωργιάδης, Εγκωμίτης, Ουντέζε, Οκκάς (46 Φρούσος), Τετράτζε


Αϊντχόβεν: Βάτεροϊς, Ούγιερ (79 Φάμπερ), Κόλκα, Νικιφόροφ, Χάιντζε, Χόφλαντ, Φαν Μπόμελ, Φόγκελ, Λούσιους (74 Ράμζι), Μπρούγκινκ, Κέζμαν


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ