Πενθεί η Ισπανία για τα τρία θύματα της βομβιστικής επίθεσης που αποδίδεται στην ΕΤΑ
Ημέρα θρήνου και οργής για τις βομβιστικές επιθέσεις της ΕΤΑ είναι η σημερινή, Τρίτη, για την Ισπανία, όπου τελέστηκαν οι κηδείες των τριών θυμάτων της χθεσινής τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία αποδίδεται στην οργάνωση των βάσκων αυτονομιστών. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζονται για απόψε σε πολλές ισπανικές πόλεις.
62
Ημέρα θρήνου και οργής για τις βομβιστικές επιθέσεις της ΕΤΑ είναι η σημερινή, Τρίτη, για την Ισπανία, όπου τελέστηκαν οι κηδείες των τριών θυμάτων της χθεσινής τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία αποδίδεται στην οργάνωση των βάσκων αυτονομιστών. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζονται για απόψε σε πολλές ισπανικές πόλεις.
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, που και ο ίδιος είχε γλιτώσει από δολοφονική επίθεση της ΕΤΑ, παρέστη την Τρίτη στην κηδεία του 69χρονου ανώτατου στρατιωτικού δικαστή, Χοσέ Φρανθίσκο Κερόλ, και του οδηγού του. Στη χθεσινή έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Μαδρίτη βρισκόταν και ο σωματοφύλακας του δικαστή, ο οποίος κηδεύτηκε στη γενέτειρά του, Γρανάδα.
Κρίσιμη, στο μεταξύ, παραμένει η κατάσταση του οδηγού ενός διερχόμενου λεωφορείου, ενώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται 11 από τα 34 συνολικά άτομα που τραυματίστηκαν.
Ο σημερινός ισπανικός Τύπος δημοσιεύει φωτοφραφίες από το χάος και τον πανικό που προκλήθηκαν σε πολυσύχναστο δρόμο της Μαδρίτης, ύστερα από την ισχυρότατη έκρηξη στο παγιδευμένο όχημα. Δεκάδες αυτοκίνητα καταστράφηκαν και σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε περίπου 500 διαμερίσματα και καταστήματα.
Το μεσημέρι της Τρίτης, εκατοντάδες Ισπανοί συγκεντρώθηκαν έξω από τα δημαρχεία διάφορων πόλεων σε μία σιωπηρή εκδήλωση διαμαρτυρίας. Eπίσης, το βράδυ τόσο στη Μαδρίτη όσο και σε πολλές άλλες πόλεις θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στις οποίες αναμένεται να λάβουν μέρος χιλιάδες άνθρωποι. Στη συγκέντρωση της Μαδρίτης θα παρευρεθεί ο Αθνάρ και άλλοι πολιτικοί ηγέτες.
Αξιζει να σημειωθεί ότι κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση. Πίσω από αυτήν, ωστόσο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κρύβεται η ΕΤΑ. Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση, εξάλλου, καθυστερεί εβδομάδες, ακόμη και μήνες, το ανακοινωθέν με το οποίο αποκαλύπτει την ενοχή της σε τρομοκρατικές ενέργειες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Λάνθιμος, Φίνιξ και 1.000+ δημιουργοί κατά του mega deal που αλλάζει το Χόλιγουντ
- Μενίδι: «Τη βρήκε κάτω και έσκασε στα χέρια του» – Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Ο Βίκτορ Όρμπαν έχασε τις εκλογές – Αλλά όχι για την πολιτική που πρεσβεύει
- Παξοί: Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο συνεπιβάτη
- «Ο Μουνής»: Παράταση για 2 ακόμη παραστάσεις
- Αναμένει διευκρινίσεις για το «απαγορευτικό» των ΗΠΑ η διεθνής ναυτιλία
- Αρκάς: Τι μέρα είναι;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442