26

Την προσωρινή διακοπή, επί της αιτήσεως ανάκλησης της απόφασης του Ειρηνοδικείου να κυρήξει έκπτωτη τη διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, διέταξε την Παρασκευή ο ειρηνοδίκης υπηρεσίας. Η αίτηση ανάκλησης της απόφασης θα συζητηθεί την προσεχή Τετάρτη από το Ειρηνοδικείο, ενώ η τακτική αγωγή που άσκησε η αντιπολίτευση της ΕΠΟ θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο στις 16 Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή η Ελληνική Ποδοσφαιρική ομοσπονδία με αφορμή την προηγούμενη απόφαση του Ειρηνοδικείου που την έκρινε έκπτωτη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Κώστας Αλεξανδρίδης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Φλωρίδη, κάνοντας λόγο για «κομματικό και υπουργικό παρασκήνιο».


«Ναι, υπάρχει παρασκήνιο στο ποδόσφαιρο και αυτό είναι από τα τρία μεγάλα κόμματα και εσχάτως υπουργικό, με επίσημες σφραγίδες του κόμματος» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και προσέθεσε: «Δεν έγινε διοικητικός και οικονομικός απολογισμός πριν από τις εκλογές, επειδή η γενική συνέλευση στις εκλογές ήταν έκτακτη, έγινε αργότερα και πέρασε από τις Ενώσεις. Λυπούμαι που ο υπουργός έκανε δηλώσεις για ανάκτηση της αξιοπιστίας με την απόφαση του Ειρηνοδικείου. Πείτε μας κύριε υπουργέ, τι ύποπτο υπάρχει, να το πατάξουμε, και μη χρησιμοποιείτε το σλόγκαν για αξιοπιστία. Είναι όλοι τους ένοχοι για δυσφήμηση του αθλήματος».


Και κατέληξε ο κ. Αλεξανδρίδης: «Δηλαδή, ο Λυσσαρίδης και η αντιπολίτευση που κίνησαν τη διαδικασία δέχτηκαν να συμμετέχουν σε μία τέτοια διοίκηση; Η FIFA έχει ήδη ενημερωθεί και ξέρετε τι αποφάσεις παίρνει σε αυτές τις περιπτώσεις για τις ομάδες μας στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα και τις εθνικές. Το παράδειγμα της Πολωνίας είναι πρόσφατο. Ο Λυσσαρίδης και η αντιπολίτευση ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».


Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, τόνισε ότι τα ασφαλιστικά μέτρα εξετάζονται αμέσως και όχι μετά την πάροδο τόσων μηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ