Στο σφυρί γερμανικά ακίνητα στην Ελλάδα για την αποζημίωση των θυμάτων των ναζί
Σε κατάσχεση της γερμανικής ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα προχωρούν οι συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το Εθνος σήμερα Δευτέρα, καθώς το γερμανικό κράτος δεν έχει ανταποκριθεί στην απόφαση του Αρείου Πάγου να τους αποδώσει πολεμικές επανορθώσεις ύψους 15 δισ. δραχμών.
55
Σε κατάσχεση της γερμανικής ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα προχωρούν οι συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το Εθνος σήμερα Δευτέρα, καθώς το γερμανικό κράτος δεν έχει ανταποκριθεί στην απόφαση του Αρείου Πάγου να τους αποδώσει πολεμικές επανορθώσεις ύψους 15 δισ. δραχμών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σήμερα ή το αργότερο αύριο, οι δικαστικοί επιμελητές θα κινήσουν διαδικασίες κατάσχεσης του Ινστιτούτου Γκαίτε, του γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και της Γερμανικής Σχολής, ενώ θα ακολουθήσει ο πλειστηριασμός τους.
Η κατάσχεση του Ινστιτούτου Γκαίτε πρόκειται να προσδιοριστεί μεταξύ 20 με 21 Σεπτεμβρίου, καθώς διακόπτονται οι πλειστηριασμοί κατά τη θερινή περίοδο.
Το δρόμο για την κατάσχεση της γερμανικής περιουσίας στην Ελλάδα άνοιξε ο συνήγορος των συγγενών των 295 θυμάτων του Διστόμου, Ιωάννης Σταμούλης, μετά την απροθυμία που επέδειξε η γερμανική κυβέρνηση να εκτελέσει την καταδικαστική για το γερμανικό Δημόσιο απόφαση του Αρείου Πάγου.
Τον περασμένο Απρίλιο, ανώτατο δικαστήριο είχε απορρίψει αίτημα του γερμανικού κράτους να εκδικάζονται οι υποθέσεις για πολεμικές αποζημιώσεις από τα γερμανικά δικαστήρια και είχε ορίσει την καταβολή αποζημίωσης ύψους 15 δισ. δραχμών στους συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ροντέο» το Μονακό – Ντιζόν: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ παικτών – Αιμορραγούσε ο Λοσέρ (vid)
- Συνελήφθη 14χρονος για ληστείες σε μίνι μάρκετ και βενζινάδικα – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία – Τι λέει το ΓΕΕΘΑ
- Έσε: «Είμαστε ο Ολυμπιακός και πρέπει να βρούμε λύση»
- Άννα Βίσση: Κυκλοφόρησε το promo βίντεο για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ
- Με «δεδηλωμένη υποδίκων» και κύριο επιχείρημα δεν έχετε εναλλακτική κάνεις τη Δημοκρατία να μοιάζει φυλακή
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων στο Αγγελοχώρι
- O Ομπράντοβιτς για το πότε θα επιστρέψει στους πάγκους – Τι είπε για τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442