Εκατοστή η Αθήνα στον κατάλογο με τις 146 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου
Ελαφρώς ακριβότερη από τη Μαδρίτη και τη Λισαβόνα, αρκετά φθηνότερη από το Παρίσι και τη Ρώμη και κατά 60% οικονομικότερη από το Τόκιο, η Αθήνα είναι η 13η πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη και η 100ή στον κόσμο, σύμφωνα με σχετική έκθεση που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η αμερικανική εταιρεία συμβούλων William M Mercer.
72
Ελαφρώς ακριβότερη από τη Μαδρίτη και τη Λισαβόνα, αρκετά φθηνότερη από το Παρίσι και τη Ρώμη και κατά 60% οικονομικότερη από το Τόκιο, η Αθήνα είναι η 13η πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη και η 100ή στον κόσμο, σύμφωνα με σχετική έκθεση που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η αμερικανική εταιρεία συμβούλων William M Mercer.
Στην κορυφή του καταλόγου, που καταρτίστηκε με βάση τις τιμές διακοσίων αγαθών και υπηρεσιών όπως τρόφιμα, είδη ένδυσης, αυτοκίνητα, κόστος διασκέδασης και ενοίκιο, βρίσκεται το Τόκιο, ενώ ακολουθούν η Οσάκα, το Χονγκ Κονγκ, το Πεκίνο και η Μόσχα.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η πιο ακριβή πόλη είναι το Λονδίνο (δέκατη στην παγκόσμια κατάταξη), ενώ έπονται με μεγάλη διαφορά το Παρίσι, η Κοπεγχάγη, η Βιέννη και το Ελσίνκι. Η Αθήνα βρίσκεται στη 13η θέση.
Οι συντάκτες της έκθεσης διευκρινίζουν ότι ο κατάλογος καταρτίζεται, προκειμένου οι επιχειρήσεις με διεθνείς δραστηριότητες να αναπροσαρμόζουν τις αμοιβές των υπαλλήλων τους στο εξωτερικό, και λαμβάνει υπόψη τις δαπάνες που χρειάζονται για να διασφαλιστεί υψηλό επίπεδο διαβίωσης.
Το στοιχείο αυτό εξηγεί γιατί στην τέταρτη και την πέμπτη θέση του γενικού καταλόγου βρίσκονται αντίστοιχα το Πεκίνο και η Μόσχα. Στις δύο αυτές πόλεις τα βασικά είδη διαβίωσης είναι σχετικά φθηνά, όμως τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που συνήθως απολαμβάνουν οι πολίτες των δυτικών χωρών κοστίζουν μια περιουσία.
Στην έκθεση, πάντως, σημειώνεται ότι μειώθηκε το χάσμα μεταξύ των ακριβών και φθηνών πόλεων του κόσμου. Ετσι, το Τόκιο είναι σήμερα μόλις κατά… 414% ακριβότερο του Κίτο, πρωτεύουσας του Ισημερινού και φθηνότερης πόλης, σύμφωνα με τη λίστα, ύστερα από τη μείωση της μεταξύ τους διαφοράς κατά 7,6% τα τελευταία δύο χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία – Τι λέει το ΓΕΕΘΑ
- Έσε: «Είμαστε ο Ολυμπιακός και πρέπει να βρούμε λύση»
- Άννα Βίσση: Κυκλοφόρησε το promo βίντεο για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ
- Με «δεδηλωμένη υποδίκων» και κύριο επιχείρημα δεν έχετε εναλλακτική κάνεις τη Δημοκρατία να μοιάζει φυλακή
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων στο Αγγελοχώρι
- O Ομπράντοβιτς για το πότε θα επιστρέψει στους πάγκους – Τι είπε για τον Παναθηναϊκό
- Κίνηση: Κυκλοφοριακό χάος στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass – Η διαδικασία, οι δικαιούχοι και τα ποσά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442